Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Det Nationale Fotomuseum

Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

MAIL: kb@kb.dk

TLF: (+45) 3347 4747

WEB: kb.dk/da/materialer/kulturarv/...

Mandag - lørdag 10-19


Edward Steichen – skønhedens mester

Edward Steichen

12.10.2012 - 09.02.2013
FACEBOOKEVENT


Edward Steichen: Self Portrait, 1901. Courtesy: Estate of Edward Steichen.

Edward Steichen: Rodin, 1902. Foto: Fotografisk Atelier. DKB. Courtesy: Estate of Edward Steichen.

Edward Steichen: In Memoriam (Nude), 1904. Courtesy: Estate of Edward Steichen.

Edward Steichen: The Pond - Evening, 1899. Courtesy: Estate of Edward Steichen.

Edward Steichen: Skuespilleren Pola Negri (Polen/USA 1897-1987), 1925. Courtesy: Estate of Edward Steichen.

PRESSEMEDDELELSE

Han er forgudet og fordømt, men få vil betvivle hans afgørende betydning for udviklingen af fotografiet i det 20. århundrede. Fra oktober viser Det Nationale Fotomuseum en stor udstilling med den amerikanske pioner Edward Steichens værker. Fotografen Edward Steichen (1879-1973) er blevet udråbt til fotografiets "Rembrandt", men samtidig udskældt for åndeligt fravær og overfladisk elegance. Hverken før eller senere har man set en fotograf, der kunne håndtere så mange forskellige roller så mesterligt, som Steichen gjorde det gennem sin halvfjerdsårige karriere.

Udstillingen præsenterer Steichen i hans mange roller: Fra kunstneren over den kommercielle fotograf, der nærmest egenhændigt definerede genrer som modefotografi, glamour-portræt og reklamefotografi til hans rolle som fotokurator på New Yorks Museum of Modern Art. Her skabte han historiens største fotografiudstilling - Family of Man, der blev vist overalt i verden. Man kan således følge mesteren tilbage til hans piktorialistiske udgangspunkt i begyndelsen af det 20. århundrede, se reklamefotografier, der ikke tidligere har været udstillet og blive bragt tilbage til 1920'erne og 30'erne i selskab med tidens største personligheder gennem portrætter af blandt andre Winston Churchill, Greta Garbo og Charlie Chaplin.

Det er første gang Steichen kan opleves i større målestok i Danmark og hans vidtrækkende indflydelse på andre fotografer gennem tiden illustreres ved møder mellem Steichens fotografier og værker fra museets samling af andre fotografer, danske såvel som internationale.

Udstillingen baserer sig på værker fra Det Nationale Fotomuseums samling samt værker udlånt af Musée National d'Historie et d'Art i Luxembourg.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum