Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Bladr

Griffenfeldsgade 27, 2200 København N

MAIL: hejbladr@gmail.com

TLF: +45 2484 2199

WEB: bladrbladr.net

Torsdag-fredag 15-18, lørdag 11-15


Dust

Christina Martinelli

16.08.2019 - 31.08.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Bladr er stolt over at kunne præsentere den Brooklynbaserede kunstner Christina Martinellis første soloudstilling i Danmark.

Med en særlig interesse for at kommunikere via et abstrakt, men stadig dechifrerbart kodesprog, har Martinelli skabt en række værker, der tager afsæt i det visuelle signalsystem semafor. Et system, der tidligere blev benyttet til søs til at kommunikere over afstande. Martinelli har bearbejdet systemet, så det kan benyttes som et tegnet sprog, som hun anvender til at oversætte sine egne og andres tekster til billeder.

Foruden at omhandle universaliteten af ord og det skrevne sprog via en visualisering af det, undersøger udstillingen ”Dust” også idéen om kulturens forgængelighed. Med udgangspunkt i de tre steder i Shakespeares Hamlet, hvor støv optræder som en metafor for flygtighed, reflekterer Martinelli over vores egen kulturelle flygtighed. Hvad vil overleve 1000 år med klimaforandringer, krige, brande og forsømmelser? Hvis Hamlet overlever, vil værket så overleve i nogen anden form end citater? Og vil det sprog, det overlever i, selv da kunne afkodes?

Udstillingen er venligst støttet af
Københavns Kommune, Rådet for Visuel Kunst

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket