Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Politikens Forhal

Rådhuspladsen 37, 1785 København V

TLF: +45 3311 8511

Mandag - fredag 8-19, lørdag 10-16


Dryade

Klara Lilja

30.11.2018 - 19.01.2019


PRESSEMEDDELELSE

Torsdag 29. november inviterer Politikens Forhal til åbning af udstillingen Dryade med en af samtidskunstens mest interessante unge profiler inden for det keramiske: Klara Lilja.

Udstillingen viser nye keramiske værker af Klara Lilja, som til daglig er studerende ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og samtidig godt i gang med at etablere sig på den danske kunstscene.

Titlen på udstillingen kommer af det græske ord drys, der betyder træ. En dryade er en ånd, som i mytologien er knyttet til et træ og lever og dør med det. Udstillingen i Politikens Forhal er bygget op om en serie tableauer, hvor blomster og planter blander sig med de keramiske værker og leder os ind i anden verden uden for tid og sted.

Klara Lilja viser os, at naturvidenskaben og det okkulte kan gå hånd i hånd, hvis man vil det. Hun viser os, at der findes en anden verden, hvor tingene ikke altid er, som de umiddelbart ser ud, og vi lader os rive med.

Foruden værkerne domineres udstillingsrummet af blomster i nøjsomme arrangementer. Blomsteropstillingerne, som peger på livet og på døden, er inspireret af ikebana, som er kunsten at arrangere årstidens blomster efter bestemte buddhistiske principper. Lilja har studeret ikebana i Tokyo, hvorfra hun har hentet inspiration til blomsterarrangementerne i udstillingen.

Modsat det strenge regelsæt i den traditionelle japanske blomsterbinding har Lilja valgt en friere fortolkning, hvor blomsterne går i dialog med værkerne og henleder vores opmærksomhed på den besjæling af blomster og planter, som Lilja tager med ind i sin verden.

Klara Lilja (f. 1989) er studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi (2014 – 2020). I hendes værker henter hun inspiration i biologien, mytologien og fantasy. Hun har udstillet på bl.a. V1 Gallery og på Gallery Oaji i Tokyo og desuden deltaget i en række gruppeudstillinger i ind- og udland. Dryade er Klara Liljas første udstilling i Politikens Forhal.

Udstillingsåbning torsdag d. 29. november, kl. 16-18 i Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, København V. Åbningstalen holdes af chefredaktør Karen Bro.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum