Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Spanien 19C

Kalkværksvej 5A, 8000 Århus C

MAIL: lux@post5.tele.dk

TLF: +45 2230 8459

WEB: spanien19c.dk

Torsdag - søndag 13–17


Dreamer

Jonas Kjeldgaard Sørensen

14.04.2019 - 05.05.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

DREAMER er scenenavnet for udstillingens performer, et får, der mekanisk som en robot, men med talende læber som et menneske, giver stemme til fårets drømte drømme. DREAMER’s bevægelige øjenlåg er robottens omdrejningspunkt i det uncanny valley’ske møde, der iscenesætter søvnens drømmefaser. For hvordan drømmer robotter? Hvad drømmer fåret, der selv har været med i utallige drømme? Kan man dele drømme over historien? Og er det muligt at drømme sig til en anden virkelighed?

Ikke alle tillades at drømme; Mange har ikke muligheden for at drømme sig væk, og de færreste forvandler drømmen til virkelighed. Drømmen som fænomen har fulgt os altid: Antikken er fyldt med fortællende drømme, og op gennem tiden har vi drømt os til nye verdener, mens vores politiske virkelighed i dag emmer af store ”drømmescenarier”. 

Fåret var det første dyr, mennesket domesticerede, og det har fulgt os lige siden. Vi inviterede fåret indenfor og lukkede det helt ind i vores drømme. Som katalysator for søvnen bliver fåret udstillingens drømmefigur - som i børnelegen “at tælle får”. Mens drømmen forvarsles, hopper fårene pligtopfyldende over hegnet, så vi kan tælle dem - 1 får, 2 får, 3 får – mens vi langsomt falder i søvn. 

DREAMER indtager fårets drømmesyn, bevidsthed og forestillinger i et fragmenteret og fantastisk narrativ. Udstillingen sammenvæver konkrete beretninger og mytiske fortællinger, som inviterer publikum ind i et univers, hvor de kan opdage nye virkeligheder - med drømmen som navigatør. 'DREAMER’ gestalter mareridt og dagdrømme, hvor vores menneskelige udviklinger kommenteres og reflekteres gennem en empatisk positionering i fåret. Værket bygger på et længerevarende researchprojekt, der har kigget på fårets position i kunsten, kultur og sproget.

Jonas Kjeldgaard Sørensen (f. 1993) er uddannet fra det Fynske Kunstakademi i 2018 og arbejder med performance, installation, teater og objekter. Hans arbejde udfolder sig i langstrakte research-forløb der belyser besværets væsen i specifikke tematiske felter inden for kroppen, det narrative og forvandlingen. 

---

Udstillingsperiode: 13.04.19-05.05.19
Fernisering: 13.04.19 kl. 15-17:00
+ performance: kl. 15:30

Performancen ”Drømmefortællinger” bliver performet: 02.05.19 kl. 19-20:00

Udstillingen er støttet af:
Århus Kommune Kulturudviklingspulje
Statens Kunstfond
Grosserer L. F. Foghts Fond

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole