Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Drawing between the Lines of Connotation / Nikolaus Gansterer

09.09.2019 -
FACEBOOKEVENT


Præsentation ved Nikolaus Gansterer (AT)
En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Igennem billeder, materialer og arbejdseksempler vil Nikolaus Gansterer præsenterer hans notation- og oversættelsepraksis.

Gansterer anser tænkning og tegning som analoge processer, og han interesser sig for, hvordan man kan oversætte tankeprocesser og bruge tegning som et kommunikationsredskab.

For at gøre perceptionen konkrekt og materiel, anvender Gansterer en unik performativ form for grammatik, hvor han bruger live-tegning, -diagrammer og –opstillinger til at indfange hans perception og observationer af omverdenen.

Han spørger sig selv, hvordan man kan udvide de situationsbestemte meningskonstruktioner og skabe en radikal selvskabelse eller samskabelse: hvor en tankestrøm bliver en streg på papiret, som forandrer sig til linjer I rummet og igen til en strøm igennem kroppen eller til en bevægelse, der bliver til et objekt.

Nikolaus Gansterer
Han er kunstner, performer og forsker, og er interesseret i krydsfeltet mellem tegning, tænkning og handling. Hans praksis er baseret på en tvær-medial tilgang understøttet af diskursbegreber ift. performativ visulaisering og kartografisk repræsentation. Igennem installationer og perfromances optegner han den u-oversættelige perception, og forvandler den i et kunstfremmende miljø. I hans trans-mediale værker fokuserer han på at kortlægge flygtige og dynamiske processer, og sætter spørgsmålstegn ved den imaginære grænse mellem natur og kultur, kunst og filosofi.

Gansterer studerede antroplogi ved University of Vienna og Transmediel Kunst ved University of Applied Arts og færdiggjode sine tværdisciplinære studier på Jan van Eyck Academie i Holland. Han er med-grundlægger af Institute for Trans- acoustic Research, og underviser I øjeblikket på University of Applied Arts i Wien.

Gansterer’s har udgivet to bøger: “Drawing a Hypothesis – Figures of Thought” og “Choreo–graphic Figures: Deviations from the Line”. Fra 2019 til 2023 er Gansterer ledende forsker ved Contingent Agencies researchprojekt.
www.gansterer.org/

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere, fagfolk og andre gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger. Ny gæst hver mandag. På disse mandagsmøder deles tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.
kunsthalcharlottenborg.dk/

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket