Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


DIY - Do it Yourself

Andreas Schulenburg

29.10.2016 - 26.11.2016


PRESSEMEDDELELSE

Fortid og nutid mødes i Andreas Schulenburgs nye udstilling ”DIY - Do It Yourself” på Charlotte Fogh Gallery. Udstillingen viser en række helt nye filtværker og kalkmalerier, hvor samfundskritiske fortællinger skildres med en unik sans for humor. 

Det danske kulturlandskab er udgangspunktet for udstillingen ”DIY- Do it Yourself” der, ud over Schulenburgs alternative kalkmalerier, byder på kirker, stendysser og gravhøje i filt, kunstnerens signaturmateriale. Med afsæt i danske kalkmalerier fra middelalderen udfordrer Schulenburgs nye værker vores vante forståelsesrammer. Kalkmaleriernes kristne budskaber blandes med firsernes punk, nutidens forbrugskultur og vikingetidens hedenske symbolik.

Intentionen bag middelalderens kalkmalerier var at konkretisere præsternes prædiken, der forgik på latin. Billederne henvendte sig langt stærkere end ordet til en befolkning af bønder og analfabeter, for hvem guds formaninger kunne være en abstrakt affære. Kalkmalerierne medvirkede til at formidle budskabet, men opfattes i dag af de fleste som en simpel dualistisk verdensforståelse. At budskaberne dog var mere nuancerede end som så, understreges af billedernes til tider punkede motiver med bl.a. skidende personer og kopulerende herremænd.

I nutiden ryster vi på hovedet af feudalsamfundets bønder. Spørgsmålet er, om vi i dag er meget klogere? Er vi i højere grad i stand til at reflektere selvstændigt nu og sortere i samtidens mediespækkede informationsstrøm, eller er vi fortsat mest tilbøjelige til blindt at godtage den udlægning, som vi får serveret ”oppefra”? 

Andreas Schulenburgs udstilling drager ingen konklusioner, den stiller blot spørgsmålene. Døm selv, eller rettere ”Do It Yourself”. 

Andreas Schulenburg (f. 1975 i Hamburg, Tyskland) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2005, og bor og arbejder i København. Schulenburg har en lang række udstillinger i Danmark og udlandet bag sig, og han er repræsenteret i en række offentlige og private samlinger, heriblandt Statens Kunstfond, ARoS, Ny Carlsberg Fondet og Nykredit. 

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø