Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Displaced Elements

Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

02.03.2019 - 30.03.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Det er med stor glæde at Charlotte Fogh Gallery kan præsentere kunstnerduoen Hanne Nielsen og Birgit Johnsens soloudstilling ”Displaced Elements”.

Kunstnerduoen har i mange år haft videomediet, som deres primære kunstneriske materiale og arbejdet med konceptet og fortællingens konstruktion som betydningsskabende. I udstillingen ”Displaced Elements” har de fokus på forskydningen; på relationen mellem fiktion og rum, hvor formerne opløses gennem bevægelighed, lys, skygge og transparens. 

Til udstillingen har de skabt flere nye værker, her ibland videoinstallationen ”Displaced Elements”, der er katalysator for flere af udstillingens andre værker. Fra videoskærmene vokser møbellignende konstruktioner og objekter ud i rummet, og fremstår som skulpturelle elementer og lamper, der kaster lys og skygge i OP art-lignende bevægelser og lader nye grid og mønstre dannes.

Hanne Nielsen & Birgit Johnsen er begge uddannede på det Jyske Kunstakademi og har arbejdet som kunstnerduo siden. De har haft adskillelige soloudstillinger på kunsthaller og museer i Danmark og internationalt  - seneste soloudstilling på REVISIT Overgaden, Røda Sten Kunsthall Sverige med Protect / Release & Julian Rosefeldt, med Asylum - på SKMU Sørlandet Kunstmuseum, Norge - Homeland / Canakkale Art Walk, Kunsthalle Osnabrück / Felix-Nussbaum-Haus i Osnabrück Gemany og på ARoS. 

I 2013 vandt de en omfattende permanent offentlig udsmykning på DNU- Det Nye Universitetshospital i Aarhus, som de sluttede i 2017 sammen med en permanent udsmykning på Djursland Hospice initieret af Ny Carlsberg Fondet. De er i 2016 og 2017 blevet tildelt Danmarks største pris for kunstnere, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen legatetet og ligeledes ​​modtaget Eckersberg Medajlen fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. De er repræsenteret i både Aros og Statens Museum for Kunsts samlinger

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket