Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1, 2100 København Ø

MAIL: info@denfrie.dk

TLF: +45 3312 2803

WEB: denfrie.dk

Tirsdag - søndag kl. 12-18, torsdag kl. 12-21. Mandag lukket.


DFU KINO - fokus på videokunsten

16.03.2017 -
FACEBOOKEVENT


Den Frie Udstilling har i år valgt at sætte et helt særligt fokus på videokunsten, og der er i den anledning etableret en biograf i bygningens midterste sal i samarbejde med Montana og Kvadrat. 

Forskellige aktører inden for videokunsten vil i løbet af udstillingsperioden præsentere deres take på mediet gennem et bredt liveprogram. Her vil kunstnere, kunstfaglige og filmfolk søge at tematisere film- og videokunst fra forskellige vinkler i form af talks, diskussion, performance og fremvisninger. 

DFU KINO #1: Torsdag d. 16. marts kl. 19

Pia Rönicke og Tinne Zenner har samlet en række historiske og samtidige film og video-værker; forskellige dokumenter, der afsøger et geografisk område. I de enkelte film bliver billedets og landskabets repræsentation gransket. ”An image is a sight that has been recreated. At first images were made to conjure up something that was absent. Gradually it became evident that an image could outlast what it represented.” (Pre-studies for a Film, Eva La Cour). Landskabets opståen eller forsvinding foregår ikke kun i de enkelte film, men sker også i filmenes forskydning af den tid, de er optaget i. Gennem formelle, konceptuelle og performative greb analyseres og forvrides det afbildede landskab. Myten og videnskaben sammenstilles og indfanger det, der ikke er synligt for øjet.

DFU KINO #2: Torsdag d. 23. marts kl. 19

Simon Starling og John Skoog: En aften med levende billeder.

Denne filmaften bringer to kunstnere fra forskellige generationer sammen. Fælles for dem er interessen for mekanismerne og processerne bag levende billeder. Aftenen vil tage form som en omfattende, vidtspændende kollage af film, som bl.a. omfatter Starling og Skoog, fragmenter af Hollywood-blockbusters, klip fra art-house favoritter samt andre refleksioner over mediets natur.

DFU KINO #3: Torsdags d. 30. marts kl. 19

Lars Movin og Jørgen Michaelsen: Dansk videokunst i 1990’erne.

I starten af 1990’erne var der noget, som blev kaldt videokunst. Man opfattede åbenbart overvejende fænomenet som et nyt autonomt medium, måske endda en genre, på linje med fx maleri, skulptur og keramik. På den anden side syntes videokunsten at knytte sig til filmen og installationen (som man også talte meget om på dette tidspunkt) og ofte var der yderligere en tendens til, at videokunst umiddelbart blev opfattet som en slags konceptkunst. Torsdagsarrangementet drejer sig om denne fase i nyere dansk kunst. Skribenten Lars Movin og billedkunstneren Jørgen Michaelsen vil bl.a. vise eksempler fra Max Mundus’ VHS-arkiv og diskutere den såkaldte videokunst, dens forudsætninger og mulige konsekvenser.

DFU KINO #4: Torsdag d. 6. april kl. 19

Peter van der Meijden: Dada og film, Fluxus og video

Dada og film: mødes de i filmens materialitet eller i en filmisk integration af mennesket i nuet? Og så 40 år senere, Fluxus og video: mødes de i det elektroniske billedes ma- terialitet eller i muligheden for at optage og afspille direkte? Og hvordan udtrykkes koblingen, i selve mediet eller gennem manifester, i en kunstner- eller en institutions- styret kontekst? Et foredrag om materialitet, avantgarde og institutioner.

DFU KINO #5: Onsdag d. 12. april kl. 18

Feminisktisk Kollektiv Uden Navn: 'Performance pissed and out of control'. Onsdag d. 12. april offentliggør Feministisk Kollektiv Uden Navn et selvorganiseret performance-program på Den Frie, som vil tage afsæt i den aktuelle video-performance pissed and out of control, som kan ses i udstillingens videoprogram.

Alle arrangementer er gratis efter udstillingsentreen er betalt.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole