Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal ved siden af

Svendborg Havn, Frederiksø 18A, 1. sal tv, 5700 Svendborg

Mandag - lørdag kl. 16-18, søndag kl. 12-16. Udstillingsrummet er kun åben i udstillingsperioder, eller ved specielle arrangementer.


Denne univertsets mave

Albin Werle, Anders Davidsen, Anný Djurhuus Øssursdóttir, Benn Malca, Frederik Exner Carstens og Rasmus Daugbjerg, Hannah Amalie Nielsen, Sabitha Sofia Söderholm, Hedvig Tygstrup Greiffenberg, Kaja Lahoda, Louise Hammer Mouritzen, Olga Kristine Stage, Kinga Bartis, Simin Stine Ramezanali, Vibe Kilde

22.09.2019 - 11.10.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Denne universets mave er en udstilling, der tager sit udgangspunkt i spekulativ fiktion. Fortællinger skaber virkeligheden. Verden er formet og formes bestandigt af de beretninger, vi videregiver til hinanden. Således er sprog og billeder intimt forbundet med udøvelse af magt: Historiefortælling kan være et våben, en erobringsteknik. Derfor er vi nødt til at være opmærksomme på, hvilke historier og billeder, vi bringer i cirkulation. Vi ønsker at flytte blikket fra jægeren mod samleren. Særligt vigtig i denne forbindelse er den amerikanske forfatterinde Ursula K. Le Guins programtekst mod det herkulisk-prometeiske narrativ, “Bæreposeteorien om fiktion”.

Denne universets mave ønsker at fremme historier, der giver bud på alternative livsformer og teknologier og samtidigt genforhandle det der allerede eksisterer. Historier der foregår i fortiden, nutiden, fremtiden, eller i en parallelverden. Som Le Guin skriver; “Det er en mærkelig realisme, men det er også en mærkelig virkelighed.”

Udstillingen er kurateret i samarbejde mellem Kunsthal ved siden af og Anný Djurhuus Øssursdóttir, Kaja Lahoda og Vibe Kilde.

Kunsthal ved siden af
Kunsthallen har til huse i en ældre industribygning på Svendborg Havns værfts ø, Frederiksøen. Det er en stor rå udstillingshal på ca 300 kvm på 1. salen.
Kunsthallen har fokus på den mangfoldige og eksperimenterende samtidskunst og ønsker at præsentere et bredt og varieret spektrum af solo- og gruppeudstillinger af høj kunstnerisk kvalitet. Kunsthal ved siden af, udspringer af ved siden af/udstillingsrum der har eksisteret siden december 2014.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole