Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


De 111 hvide plateauer

Ann Lislegaard, Søren Ulrik Thomsen, m.fl.

30.10.2014 -
FACEBOOKEVENT


Invitation til indvielsesfest - kom med!
KØS inviterer til en festlig indvielse af museets nye kunstneriske forplads skabt af en af vores største samtidskunstnere Ann Lislegaard i samarbejde med landskabsarkitekt Sophie Sahlqvist. Med anlæggelsen af den nye forplads, der realiseres med en donation på 7,5 mio. fra Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde, har KØS fået opfyldt et stort ønske om at skabe en bedre sammenhæng mellem byrummet og museet. Alle er velkomne til at tage del i fejringen af Køges nye fælles byrum torsdag 30. oktober kl. 17-19.

En plads for liv og aktivitet
Forpladsen bliver et performativt rum, opbygget af i alt 111 trapper og plateauer, som både har en funktionel og en irrationel dimension indbygget, og som inviterer til aktivitet. Man kan sidde på dem, optræde på dem, og de kan bruges til at udstille skulpturer og kunstværker på. De er således tænkt som en scene for kunst og andre aktiviteter, så stedet bliver en dynamisk zone, hvor stemningen kan skifte med årstiderne, skiftende lyssætning osv. Samtidig løses en række funktionelle behov, såsom bedre handicapadgang både for kørestolsbrugere og svagtseende, bedre adgang og siddeforhold til museets café med nye åbninger i facaden, samt en mere logisk og klar indgang til museet i husets gavl via ny rampe.

Projektet er blevet realiseret takket være en donation på 7,5 mio. fra Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde.

En stor tak til de lokale samarbejdspartnere Køge Musikskole, Sct. Nicolai Skole, Køge Museum og Køge Bibliotek. Tak til KØS Klub.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole