Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KANT

St. Kongensgade 3, 1264 København K

TLF: +45 2946 6331

WEB: gallerikant.dk

Tirsdag - fredag 12-18, lørdag 11-16


Curtain Falls

Carina Zunino

01.06.2013 - 06.07.2013


PRESSEMEDDELELSE

Carina Zuninos hovedmotiv er naturen. Med sit kamera og et blik for det gådefulde opsøger hun det ofte uberørte landskab med dets vegetation og storladne rum.

Curtain Falls, der i sin titel refererer til scenetæppet, som skiftevis fremviser og skjuler teatrets iscenesatte illusionsrum, består af 11 fotografiske værker, der alle er optaget under et længere arbejdsophold på Island. Som tilskuere til en fotografisk forestilling står vi foran præcist og omhyggeligt opsprættede naturscenerier, der har numre som akter. Med lodrette snit igennem billederne af de overvældende islandske landskaber aner vi en sprække ind til noget ukendt. Kan scenetæppet mon åbnes og landskabet foldes ud?

Zunino sætter sine værker ind i installatoriske sammenhænge, og også i det enkelte værk ønsker hun med sin kunstneriske mellemkomst at bryde illusionen om fotografiets gengivelse af virkeligheden.

I et formsprog der trækker på konceptkunstens traditioner markerer hun værkets repræsentative væsen ved at iscenesætte og bearbejde den todimensionelle flade. Med sine betonede farvevalg og fysiske skulpturelle indgreb i værkerne forskyder hun realismen og anskueliggør raffineret det faktum, at det, vi ser, ikke er naturen, men en af hende udvalgt abstraktion. Zunino tilføjer fotografiet en rumlig dimension ved at overføre sine motiver på materialer, som hun kan snitte i, flette med og forme.

Beskuerens rolle i tilegnelsen af det kunstneriske værk er et tilbagevendende element i Zuninos arbejde ligesom undersøgelsen af grænserne mellem kunst og virkelighed. Hun ønsker at åbne for tankerne om menneskets tilstedeværelse i verden og for vores evne til umiddelbar sansning.

Carina Zunino (f. 1974 ) er uddannet i 2001 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Chelsea College of Art and Design i London. Siden har hun udstillet både I Danmark og udlandet. Hendes værker er i flere nationale samlinger. Hun har desuden modtaget flere arbejds- og rejselegater. I september 2012 færdiggjorde hun en udsmykningsopgave til Solbjerg Plads på Frederiksberg, som en del af projektet Byens Spejl iværksat af Foreningen til Hovedstadens forskønnelse og Statens Kunstfond, Udvalget for Kunst i det offentlige rum.

Denne udsmykning som er et 2 x 20 meter langt fotoværk med et landskab fra Island kan ses fra d. 30. maj på det grønne metrohegn ved Gammel Strand over for restauranterne.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole