Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


CPH:DOX på KØS: Banksy Does New York

12.11.2015 -
FACEBOOKEVENT


Filmvisning på KØS om den kendte graffiti-kunstner Banksy, gadekunst og metropolen New York. Filmen introduceres af DJ, producer, kurator og forfatter Katrine Ring, der blandt andet har skrevet bogen Walk This Way – om gadekunst og været kurator på udstillingen Walk This Way på KØS i 2011.

Verdens ubestridt mest berømte og berygtede graffiti-kunstner, Banksy, sætter New York City på den anden ende, når han inviterer graffiti-entusiaster, kunstkendere og medløbere på en månedlang skattejagt i byens gader. 

Banksy, der imod alle odds har formået at holde sin sande identitet skjult for offentligheden, sender hver dag – med en kryptisk ledetråd om placeringen af dagens værk – tusindvis af newyorkere på en hæsblæsende jagt mod tiden, før værket igen forsvinder. Skattejægerne selv bliver en del af det drilske værk, for det er ikke alle, der deler deres ærefrygt for kunstnerens udsmykning af byens døre, vægge og rum. Som al graffiti og gadekunst overlades værkerne i hænderne på gadens parlament, og skattejagten blotter sig hurtigt som socialt eksperiment, hvor byens forskellige beboere kolliderer over værkernes betydning og skæbne. Filmen er skabt af skattejægernes egne optagelser af jagten på værkerne og inviterer os med på første række til en flerstemmig refleksion over retten til kunsten – og gaden.

Arrangementet er en del af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, der løber fra 5.-15. november. Udover filmvisninger præsenterer CPH:DOX også koncerter, kunstudstillinger, seminarer og meget mere.

Billetpris: 70 kr.

Køb billet via Billetto.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole