Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Aarhus

J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C

MAIL: info@kunsthal.dk

TLF: +45 8620 6050

FAX: +45 8612 4616

WEB: kunsthalaarhus.dk

Tirsdag - fredag kl. 10-17, onsdag kl. 10-21, lørdag - søndag kl. 12-17


Cosmic Desert

Ursula Nistrup

Kurator: Rebekka Elisabeth Anker-Møller

23.02.2019 - 14.04.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen Cosmic Desert er en totalinstallation af den danske kunstner Ursula Nistrup (f. 1974). Gennem et filmværk og en serie af smykkeobjekter skaber Nistrup en poetisk og spekulativ fortælling om geologiske processer og en fjern fortids gådefulde forekomster i nutiden.

Omdrejningspunktet for Cosmic Desert er såkaldt libysk ørkenglas, som forefindes i den vestlige del af Sahara tæt på den libyske grænse. Denne særlige glasforekomst er formodentlig opstået ved et meteornedslag for 29 millioner år siden, hvor de høje temperaturer øjeblikkeligt omdannede ørkensand til glas. Videnskabelige undersøgelser af ørkenglassets sammensætning understøtter denne teori, men da der ikke er fundet et meteorkrater i området, er ørkenglassets oprindelse fortsat genstand for spekulation. Det er denne uvished og mystik, som er afsæt for Nistrups udstilling.

Parallelt med udstillingen i Kunsthal Aarhus viser Nistrup soloudstillingen From the Pink Sand på Holstebro Kunstmuseum. Her er omdrejningspunktet ligeledes levende organismers evne til at tilpasse sig ekstreme forhold. Tilsammen udgør de to udstillinger en fortælling om livets dybe forunderlighed, arters overlevelse og klodens uanede muligheder for liv. Nistrup har sammen med forfatter Ida Marie Hede udarbejdet dramaturgien i det overordnede udstillingsprojekt i form af en poetisk fragmenteret tekst, der binder udstillingerne i Aarhus og Holstebro sammen.

Ursula Nistrup er uddannet på Glasgow School of Art og California Institute of the Arts.

Kurateret af Rebekka Elisabeth Anker-Møller

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum