Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

OK Corral

Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg

MAIL: okcorralexhibit@gmail.com

TLF: +45 4162 1987

WEB: okcorral.dk

Onsdag - lørdag kl. 13-17


corpus delicti

Anne Dyhr, Luna Scales

04.05.2019 - 24.05.2019
FACEBOOKEVENT


Corpus delicti, Ok Corral

Corpus delicti (installation view), 2019.

Corpus delicti, Ok Corral

Anne Dyhr: Til en lejlighed & Settlement, 2017-2019.

Corpus delicti, Ok Corral

Anne Dyhr: Til en lejlighed & Settlement, 2019.

Corpus delicti, Ok Corral

Anne Dyhr: Til en lejlighed & Settlement, 2019.

Corpus delicti, Ok Corral

Anne Dyhr: Til en lejlighed & Settlement, 2017-2019.

Corpus delicti, Ok Corral

Luna Scales: FLIRT 420, 2015.

Corpus delicti, Ok Corral

Luna Scales: Zoom, 2015.

PRESSEMEDDELELSE

corpus delicti er latin og betyder 'forbrydelsens genstand'. Med udstillingen udfordrer Anne Dyhr og Luna Scales vores forståelse af og sans for det normale gennem værker, der kompromisløst visualiserer et liv med henholdsvis psykiske lidelser og fysisk handicap.

Kunstnerne Anne Dyhr og Luna Scales vandt i 2018 KE-prisen. De to kunstnere blev udvalgt blandt 30 udstillende kunstnere på Kunstnernes Efterårsudstilling og fik med prisen muligheden for en fokusudstilling kurateret af kuratorduoen I meter I. corpus delicti er resultatet.

Udstillingen er en satellitudstilling, der breder sig over de to udstillingssteder OK Corral og LOKALE, som ligger i gå- og cykelafstand fra hinanden på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Anne Dyhr arbejder med fotografi i et udvidet felt og skaber assemblager, der synliggør sindets kaos og sårbarhed i et samfund, der bliver stadig mere stringent. Gennem fotografi visualiserer hun sin egen krop placeret og malplaceret i hjemlige omgivelser. Disse elementer – kroppens position, beklædningen, interiøret og stemningen – gentages, abstraheres og viderebearbejdes i skulpturelle elementer opbygget af dagligdagen og hjemmets materialer. Dyhr formår at skabe et intimt rum, hvor kroppen, psyken og tingenes rammer udfordres. Det står i skarp kontrast til den næsten skødesløse arrogance, hvormed værkelementerne er sammensat, der gør værkerne fandenivoldske i deres udtryk.

Luna Scales tager i sine videoværker afsæt i den vestlige kunsthistories ikoniske portrætter af nøgne kvindekroppe. Der er ligefrem noget barokt over den henslængte krops iscenesættelse i mørket – et greb, der går igen i flere af hendes værker. Brugen af få virkemidler skaber en hypersensitivitet overfor enhver kropslig bevægelse fra det filmede subjekts side. Det er også, hvad gør os opmærksomme på, at dette subjekt, der stiller sig til skue for vores blikke, har en krop med nedsat funktion og handicap. Med værkerne gør Scales den personlige historie om et liv og en dagligdag med handicap til en visuel, almengyldig fortælling og placerer sig uden at blinke blandt de største kunstnere i historien.

corpus delicti er et samarbejde mellem I meter I og Kunstnernes Efterårsudstilling.

Kuratorerne bag meter er Louise Lassen Iversen og Rie Hovmann Rasmussen. Siden 2017 har de skabt udstillinger, der undersøger og udfordrer samfundets strukturer gennem kunsten. De arbejder for lige repræsentation af kvindelige som mandlige kunstnere samt minoritetstemmer.

Kunstnernes Efterårsudstilling er en censureret udstilling for samtidskunst. Den blev dannet i år 1900 og har siden fungeret som en demokratisk foranstaltning og døråbner indtil den professionelle kunstverden.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Rådet for Visuel Kunst - Københavns Kommune og Nørrebro Lokaludvalg.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio