Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KUNSTHAL 6100

Gravene 12E, 6100 Haderslev

Tirsdag – fredag: 10-17, lørdag: 10-14


Complicated Objects

Lise Harlev

29.09.2019 - 29.02.2020


PRESSEMEDDELELSE

28. september begynder en ny æra for samtidskunst i Sønderjylland, når Kunsthal 6100 endelig kan slå dørene op!
 
Den første udstilling i Kunsthal 6100 er med billedkunstner Lise Harlev. Med udgangspunkt i flere researchbesøg i Haderslev har Harlev skabt udstillingen Complicated Objects, som består af en ny værkserie i præget aluminium og et samarbejde med det lokale museum, Ehlers Samlingen.
 
Complicated Objects er en udstilling, som handler om de genstande vi omgiver os med til daglig. Genstande er komplicerede størrelser og en evig kilde til glæde, frustration og forundring. For vi kan ikke undslippe hverdagens genstande, og vi vil altid på forskellig vis blive konfronteret med dem. Med deres design, funktion og de til tider komplekse følelser genstandene vækker hos os. Ifølge Harlev har genstande til tider en form for egen personlighed og vilje, hvilket bl.a. skildres i den nye værkserie til Kunsthal 6100. Værkserien består af ti skilte udført med silketryk på præget aluminium, som er ophængt på en gammeldags værkstedsvæg. I værkerne gengives hænder, der håndterer hverdagsgenstande, kombineret med mere eller mindre postulerende tekstudsagn om den psykologi, der knytter sig til genstandene og vores omgang dem.
 
Som en del af researcharbejdet til Complicated Objects, har Lise Harlev været i kontakt med folk fra Haderslev og omegn og bedt dem dele deres erfaringer med besværlige genstande. Deres erfaringer danner afsæt for de udsagn om genstandes natur, som præsenteres i Harlevs nye værkserie.
 
Den anden del af udstillingen Complicated Objects er et samarbejde med Ehlers Samlingen. Harlev har længe været fascineret af fysiske genstande og hendes research til udstillingen førte hende derfor også naturligt forbi Ehlers Samlingen i Slotsgade 20 i Haderslev. Museet huser Nordeuropas største samling af lertøj, herunder sparegrise, saltbøsser, æbleskivepander, askebægre, m.m. i alskens udformninger. Lise Harlev har udvalgt nitten genstande fra samlingen, som vil blive præsenteret enkeltvis i løbet af udstillingsperioden. Hver torsdag kl. 15 vil en ny genstand fra Ehlers Samlingen blive afsløret og indsat i en montre i Kunsthal 6100. Til afsløringen vil man kunne høre Harlevs begrundelse for at vælge den enkelte genstand og dernæst fakta om genstanden fra inspektør på Ehlers Samlingen, Nynne Sanderbo Martinusen.
 
Publikum som lægger vejen forbi udstillingen | kan desuden snuppe en plakat med et udvalg af Lise Harlevs researchfotografier og tekststykker fra det sidste års ugentlige dagbogsskriverier i onsdagsklubben Dagbog 6100.
 
Lise Harlev ankommer 24. september og vil også være til stede ved udstillingsåbningen.
 
Udstillingen Complicated Objects vises fra 1. oktober 2019 – 29. februar 2020. Udstillingsåbning lørdag d. 28. september 2019 fra 14-17.
 
OM LISE HARLEV
Lise Harlev er født i 1973 og er uddannet fra Städelschule i Frankfurt og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Harlev er bosiddende i Berlin og har udstillet hyppigt i både Danmark og internationalt. Hendes første tekstsamling, Jeg er aldrig ligeglad, udkom i 2016, og i 2019 udkom den i engelsk oversættelse med titlen I’m Never Indifferent. Udstillingen Complicated Objects i Kunsthal 6100 er Lise Harlevs første større soloudstilling i Danmark.
 
OM KUNSTHAL 6100
Kunsthal 6100 er en internationalt orienteret ikke-kommerciel udstillingsplatform for samtidskunst. Kunsthal 6100 åbner 28. september 2019 i det gamle produktionslokale i Winds Bogtrykkeri, som er centralt placeret på Gravene - midt i Haderslev by.
Kunsthal 6100 er Haderslevs eneste professionelle platform for samtidskunst og Sønderjyllands eneste kunsthal. I perioden 2019-2021 udstiller følgende fire samtidskunstnere i Kunsthal 6100: Lise Harlev, Jesper Aabille, Stine Marie Jacobsen og Molly Haslund. Alle kunstnere opholder sig i Haderslev i længere researchperioder, og deres udstillinger vil på forskellig vis tage udgangspunkt i områdets identitet og arbejde aktivt med den lokale forankring.
I Kunsthal 6100 ønsker vi, at kunst skal gøre en forskel for så mange som muligt. Foruden udstillingsprogrammet, kommer Kunsthal 6100 til at være vært for alt fra workshops og koncerter til litteraturaftener, performances, gør-det-selv aktiviteter og undervisning for byens børn og unge.
 
Kunsthal 6100 har fokus på nytænkende samarbejdsformater, uhøjtidelig formidling med højt kunstfagligt niveau og det individuelle møde med samtidskunsten. Vi tror på, at kunst kan gøre en afgørende forskel i forhold til byudvikling og opbygningen af nye stærke fællesskaber. Så husk at holde øje med os, der er altid noget i støbeskeen!
 
Kunsthal 6100 er blandt andet støttet af Statens Kunstfond, Kulturregion Syd og Haderslev Kommune.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket