Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Communication Paths

Eva & Franco Mattes, Jodi, Anders Bojen & Kristoffer Ørum, Jens Wunderling, Phillipp Bosch, Michelle Teran

Kurator: Tina Mariane Krogh Madsen

26.10.2012 - 25.10.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Den 26. oktober 2012 lancerer Museet for Samtidskunst sit nye udstillingswebsite til netkunst Net.Specific med udstillingen Communication Paths / Kommunikations stier. Lanceringen tager form som et mini symposium om netkunst, hvor der vil være talks og performances relateret til netkunst med og om udstillingens værker og kunstnere.

Netkunsten er en kunstform lavet specifikt til nettet. Den bruger alle nettets facetter i en praksis, der bl.a. arbejder med kode-æstetik, fortælling, anonymitet og identitetskonstruktioner. Netkunstnerne er ikke bange for at låne og genbruge fra alle aspekter af den digitale kultur, der anvendes som materiale i værkerne.

Museet for Samtidskunst ønsker med udstillingswebsitet Net.Specific at udvide sit udstillingsområde til også at inkludere internettet - både ved at inddrage netkunsten som kunstform og ved at bruge nettet som udstillingsrum. Netkunsten passer naturligt ind i Museet for Samtidskunsts fokus på flygtig, performativ og tidsbaseret kunst, hvor det er museets opgave at arbejde med indsamlingen, bevaringen, formidlingen af og forskningen i netop denne type kunst. Platformen Net.Specific er i forlængelse heraf et permanent tiltag, som skal afvikle skiftende kuraterede udstillinger med netbaseret kunst.

NET.SPECIFICS FØRSTE UDSTILLING - COMMUNICATION PATHS
Net.Specifics første udstilling Communication Paths / Kommunikations stier handler om net-kommunikation som et bredt funderet begreb. Udstillingen fokuserer på kommunikation som både handling og læring. Kunstnerne bruger teknikker som fortælling, distribution og deling, hvor bl.a. computerkode bruges som sprog. Alle værkerne er skabt specielt til Net.Specific og viser både garvede netkunstgrupper og nyere skud på stammen.
Udstillingen er kurateret af Tina Mariane Krogh Madsen.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole