Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


Coffins 2008

Amel Ibrahimovic

01.12.2013 - 15.12.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I kraft af et særligt samarbejde mellem Rønnebæksholm i Næstved og den mobile udstillingsplatform [ift.] har kunstneren Amel Ibrahimović skabt en enestående kunstudstilling særligt til Rønnebæksholm.

I november modtog Rønnebæksholm en pakke, som var afsendt fra virksomheden JKP "Gradska groblja" d.o.o. Visoko i Bosnien-Hercegovina. Pakkens indhold er udstillet i den hvide skurvogn, somer parkeret ved Rønnebæksholms hovedindgang. Det er umalede træelementer, udskåret i blødt træ, samt søm og sort stof. "Gradska groblja", Visoko er en kisteproducent, som blandt andet har leveret kister til begravelserne af ofrene for folkemordet i Srebrenica. Træelementerne, det sorte stof og sømmene, der er udstillet i skurvognen, kan samles til en kiste af samme type som den, ofrene blev begravet i, efter at deres lig blev gravet op af massegravene.

I 2008 filmede Amel Ibrahimović en begravelse i den bosniske by Brčko. Afsættet for værket Coffins 2008 er en scene, hvor en hvid vogn ankommer til en ufærdig moské. En følelsesladet menneskemængde tager imod 46 kister, der befinder sig i vognen. Kisterne bliver båret ind i moskéen. I dem ligger ligene af identificerede personer, som forinden er blevet fundet i en massegrav uden for byen.

Coffins 2008 består af to grupper af tegninger samt kistedele fra den bosniske kisteproducent. Den ene gruppe tegninger viser et rum fyldt med kister set fra forskellige vinkler. Den anden gruppe på i alt fire store tegninger fylder næsten hele den ene vægflade og har en mere fabulerende og fortællende karakter.

Amel Ibrahimović (f. 1977 i Bosnien-Hercegovina) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og bosat i København. Som et gennemgående greb arbejder han med installation og tegning, ofte i relation til spørgsmålet om, hvordan erindring eller et steds historiske kontekst fletter sig ind i den måde, individet og samfundet forholder sig til verden på.

Udstillingen er arrangeret af [ift.] i samarbejde med Rønnebæksholm Kulturcenter. [ift.] er en ny platform for stedsspecifik kunst, som arrangerer lokalt forankrede udstillinger rundt om i landet i et mobilt udstillingsrum. [ift.] er ledet af Carl Martin Faurby og Søren Bjørn. For en uddybende tekst om udstillingen og mere om [ift.]'s øvrige udstillinger se www.iftkunst.dk eller www.facebook.com/iftkunst.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket