Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

DIAS – Digital Interactive Art Space

Vallensbæk Station, 2665 Vallensbæk Strand

MAIL: info@diaskunsthal.dk

TLF: +45 4797 4700

WEB: diaskunsthal.dk

Monday - Sunday: 00:00 — 24:00


Cloud Computing

Jacob Remin

22.04.2016 - 12.06.2016
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

DIAS er stolt over at kunne præsentere den stedsspecifikke udstilling Cloud Computing af den danske kunstner Jacob Remin (f. 1977). Det digitale har længe gennemsyret vores liv. Men hvad er ”det digitale”, hvad er dets materiale, og hvordan forstår vi digitaliteten? Dette felt er emnet i Remins sansemættede udstilling – hvor billeder, lyd og viden forenes til et hele, der interagerer med DIAS’ virkelighedsnære udstillingsplatform: Vallensbæk Station. 

I løbet af ganske få år er ”skyen” (the cloud) blevet en vending i sproget og en konkret bestanddel af vores digitale virkelighed. Naturligvis er ”skyen” udelukkende et konceptuelt billede: at smide noget op i skyen betyder konkret, at vi via internettet overfører data til servere, der fysisk er placeret et eller andet sted i verden. Vores brug af ”skyen” udtrykker et behov for at konkretisere noget uhåndgribeligt. I sky-metaforens 

skygge uploader vi filer, viden og i mange tilfælde fortrolig data – og gør på den vis vigtige elementer i vores identitet til noget ”derude”.

Det specifikke – det digitale, stedet, materialet og os
I udstillingen Cloud Computing indkredser indkredser Jacob Remin facetter af udvekslingen mellem materialitet (jordens grundstoffer og mennesket) og digitalitet. Hvordan opleves det digitale, i hvilke sammenhænge har det digitale en fysisk indvirkning på os og hvorledes kommer materialiteten til udtryk? Med udgangspunkt i disse spørgsmål er udstillingen ligeledes en refleksion over ”the cloud" og materialiteten i “big data”.

Drømmende video og fysisk lyd
Udstillingen er en omfattende stedsspecifik udstilling bestående nye lydværker, fysiske genstande, prints og videoprojektioner. Til udstillingen har Remin sammen med Runar Magnusson (is) udviklet et unikt lydunivers, hvor den digitale lyd antager en nærmest fysisk form – den anes og føles med kroppen. Samme sanselighed kendetegner udstillingens videoværker, hvor skyen tematiseres drømmende og nærmest trance-agtige.

OM JACOB REMIN 
Jacob Remin (f. 1977) kunstner, kurator og underviser, og bor og arbejder i København. Remin har udstillet i en lang række sammenhænge i Danmark og internationalt. Remins værker udfoldes som en poetisk og kritisk undersøgelse af teknologi som materiale. Ofte indeholder hans projekter flere forskellige objekter, materialer og maskiner, der skilles ad, sidestilles og omplaceres. Værkerne udtrykker således en ny struktur. En struktur, der for publikum manifesteres som møder mellem lys, rum, komposition og interaktion. 

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø