Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1, 2100 København Ø

MAIL: info@denfrie.dk

TLF: +45 3312 2803

WEB: denfrie.dk

Tirsdag - søndag kl. 12-18, torsdag kl. 12-21. Mandag lukket.


Close Encounters Vol. 2

06.04.2019 -


Dansehallerne og Den Frie Udstillingsbygning præsenterer

CLOSE ENCOUNTERS VOL. 2
– en festival for det modige publikum

4.-7. april 2019

Kom helt tæt på og deltag aktivt i udfordrerne, stimulerende og inddragende oplevelser, når vi slår dørene op for festivalen CLOSE ENCOUNTERS VOL. 2. Dansehallerne indtager Den Frie Udstillingsbygning og trækker tråde ud i det Københavnske byrum.

Modigt publikum på ukendt terræn
Dansehallerne har i mange år arbejdet med deltagerinddragende kunstprojekter. Det kræver mod og investering af publikum at indgå i et inddragende værk eller en kunstnerisk proces. Det er modigt at nysgerrigt bevæge sig på et ukendt terræn, fremfor at opleve kunst i et mere trygt traditionelt sceneformat på publikumsrækkerne med lyset dæmpet. Når vi tager chancer og deltager, stimuleres vi måske til et fornyet syn på tilværelse fremfor blot at få bekræftet, det vi ved. Når vi deltager, sættes der samtidig spot på, at vi alle har et ansvar for den kultur og det miljø, vi er en del af. Kunsten kan få os til at bevæge os ud over det, vi allerede tænker, kender og gør!

Hvem er iagttager, tilskuer og koreograf?
Bliver kunsten et anliggende for flere, når vi møder den i vores hverdag, og hvor vi mindst af alt forventer det? Er vi alle medansvarlige for at skabe det offentlige rum, når vi med vores gøren skaber en daglig ”koreografi” og sætter spor?
En af oplevelserne under Close Encounters Vol. 2 er projektet Topologie – hvor 5 performere, med afsæt i en installation på Den Frie, bevæger sig ud på gader og stræder, hver for sig og sammen på en fastlagt rute. I mødet med forbipasserende rejses spørgsmål som, hvilken opførelse og normer der er accepteret og forventet af de fleste? Det er duoen Annie Vigier & Franck Apertet, les gens d’Uterpan (FR) der står bag projektet, hvor det offentlige rum infiltreres med sceniske processer. Projektet strækker sig udover festivalsperioden  - med start 2. april og afslutning 11. april med en samtale med de medvirkende kunstnere.

Kokkerering i fælleskab og billedlig manifestation
Close Encounters Vol. 2 sparkes officielt i gang med One Chicken hundred Oysters – hvor performer og kok Marcus Doverud (SE) orkestrerer et måltid sammen med publikum.
Kommunikationsbilledhuggeren Stella Geppert (DE) inviterer med performance-installationen Communication Captures ind i et skulpturelt landskab af stave og aftegninger. Iført et tegne-instrument som hovedbeklædning bevæger kroppe sig rundt og sætter spor på papir, spor af impulser i rummet. Social deltagelse manifesterer sig billedligt.

Kollektiv krop og knitrende papirsposer
Udstyret med hovedtelefoner bliver publikum i forestillingen IN IT TOGETHER guidet igennem et lydlandskab af andre menneskers personlige erindringer. Livs-øjeblikke bliver genoplivet og udfoldet som en kollektiv oplevelse. hello!earth (DK), der har turneret i hele verden med deres interaktive, inddragende værker, udforsker her den indbyrdes påvirkning mellem distance og empati.
Der er også en oplevelse for de helt små (6 mdr. – 2 år), når to dansere tager dem med på eventyr i et landskab af papirsposer og knitrende materialer i forestillingen Knitren af Räserbyran (SE). Værket opføres om formiddagen i festivalperioden.

At forlade overfladen
Adriano Wilfert Jensen (DK) er koreografen bag feelings, en forestilling hvor publikum sidder på blødt skum blandt performerne, der reflekterer over om følelser er noget, der kommer fra dig eller til dig.
I Noa & Snow kan publikum slå sig ned i et skriveværksted, der væves ind i et koreografisk værk. Alix Eunards (FR/AT) der står bag dette poesi-studie, ønsker at åbne et rum, hvor kunst møder andre dagligdags aktiviteter uden hierarki – at skabe en slags uopmærksom opmærksomhed, der kræver en særlig tilstand af deltagelse fra publikum.
Kan man afklæde sig det overflødige, og forlade det sidst element af overflade? Duoen Fabio Liberti og Emanuele Rosa (I) forsøger at befri sig fra, hvad kødet vidner om i performance-installationen Meat Me, der har urpremiere på festivalen.

Udover de syv installationer og forestillinger, som fylder de smukke rum i Den Frie - så er der også kunstnersamtaler med nogle af de medvirkende kunstnere i formatet Meet Eat and Talk. Besøg også Books on the Move – en rejsende online boghandel for dansende, bevægende og tænkende. I kælderen på Den Frie kan man slå vejen forbi Den Fries aktuelle videoværk The Watchers of Malheur (TWEET TWEET) af Søren Thilo Funder og her findes Café Polykrom også, hvor det er muligt at købe mad og forfriskninger undervejs i publikums færden rundt i installationer og værker.

Velkommen til Close Encounters Vol. 2. – et 4 dages program, der byder på rig mulighed for at udforske, blive provokeret og forført.

Åbningstider for festivalen
4. april kl. 18.00-21.30
5. + 6. april kl. 15.00-21.30
7. april kl. 15.00-18.00

Nærmere info om de enkelte værker her /
One Chicken Hundred Oysters
/ Marcus Doverud (SE)
Topologie / Annie Vigier & Franck Apertet, les gens d’Uterpan (FR)
Meat Me / Fabio Liberti og Emanuele Rosa (I)
Communication Captures / Stella Geppert (DE)
Noa & Snow / Alix Eynaudi (FR/AT)
IN IT TOGETHER / hello!earth (DK) – OBS! Specifikke spilletider til forestillingsdelen af værket
feelings / Adriano Wilfert Jensen (DK) – OBS! Specifikke spilletider til forestillingsdelen af værket
Knitren / Räserbyran (SE) OBS! Særskilt billetsalg og spilletider om formiddagen

Festival billetter /
Festival dagsbilletter giver adgang til værker, talks og events den valgte dag
Billetpriser / kr.135 / studiepris kr. 80 / unge kr. 60 plus gebyr - Link til billetkøb her 

Billetter og spilletider til børneforestillingen Knitren /
Der købes særskilt billet til Knitren, som opføres udenfor festivalens åbningstid, om formiddagen 4.- 7. april.
Spilletider
4. + 5. april kl. 9.30 + 11.00
6. + 7. april kl. 9.30 + 11.30
Varighed / 45 minutter
Billetpriser /. kr. 90 / børn kr. 45 plus gebyr
Link til særskilt billetkøb her

Festivalen Close Encounters fandt sted først gang i februar 2018 på Den Frie.

Om Dansehallerne
Dansehallerne er en national platform og en ledende institution for ny koreografisk scenekunst. Et krydsfelt, hvor konventioner brydes og modstand skubbes til side til fordel for nye eventyr. Alle aktiviteter og forestillinger i indeværende sæson sker på forskellige venues over hele København og rundt i Danmark.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole