Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

OK Corral

Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg

MAIL: okcorralexhibit@gmail.com

TLF: +45 4162 1987

WEB: okcorral.dk

Onsdag - lørdag kl. 13-17


Circadian Rhythms

Nina Nowak

06.04.2019 - 27.04.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Cirkadiske rytmer kan findes i hver eneste levende celle i verden. Dette komplekse system kan betragtes som den standardindstilling, der giver struktur; ikke kun i form af en søvncyklus hos mennesker, men også af en hverdagscyclus hos dyr, planter og svampe. Det er det såkaldte kropslige ur, der får en plante til at åbne og lukke sine blomster i en mørk garderobe.

Begrebet dækker over et komplekst system af sammenflettede biologiske processer, der fungerer som et metronom og regulerer rytmerne i de overlejrede funktioner i hver celle. Disse rytmer arbejder på forskellige niveauer fra det biomolekylære, cellulære niveau helt op til det adfærdsmæssige. Udefrakommende stimuli som kunstigt lys, søvn- og ernæringsdeprivation forstyrrer denne fine ramme. Cirkadiske rytmer er de underliggende mekanismer, der er ansvarlige for celleregenerering og hukommelse. I mørket sikrer kroppens eget ur, at cellen opretholder sin normale funktion og forbereder organismen til næste dag.

All that lives may love, why longer
Bow to loss
With arms across?
Strike and you shall conquer.
- W.H. Auden: Underneath an Abject Willow, in: Tell me the Truth About Love

Es ist ein Licht, das in meinem Mund erlöscht.
- Die profoundis, Georg Trakl, in: Das wilde Hertz, Gedichte.

I Circadian Rhythms arbejder Nina Nowak i grænselandet imellem organiske og uorganisk stof i en stedsspecifik installation, der fungerer som en ramme for forskellige muligheder og processer: Materialer, der transformeres over tid eller risikoen for et sammenbrud i den skrøbelige balance.

Nina Nowak (f. 1984 PL/DE) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kunstakademie Düsseldorf og RIA Stockholm. Hendes værker har været vist på udstillinger på Galleri Susanne Ottesen, Horsens Kunstmuseum og museum kunstpalast Düsseldorf. I øjeblikket er hun en del af Art Hub Copenhagens studio program Life in the Future of Science and Technology. Circadian Rhythms er Nowaks første soloudstilling i Danmark.
www.ninanowak.de

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø