Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


Christina Capetillo og Sophia Kalkau

Christina Capetillo, Sophia Kalkau

22.05.2016 -
FACEBOOKEVENT


Søndag d. 22. maj kan du komme endnu tættere på dansk nutidsfotografi, når de to fremtrædende kunstnere og fotografer, Sophia Kalkau og Christina Capetillo gæster Rønnebæksholm. Vi begynder med kaffe og croissanter for derefter at høre de to kunstnere fortælle om deres arbejde med fotografiet, deres inspirationer og nyeste projekter.

Arrangementet finder sted i forbindelse med udstillingen FOTOGRAFIER – dansk nutidsfotografi fra Kunst på Arbejdspladsens samling, der er kurateret af billedkunstner Peter Bonnén og kan ses på Rønnebæksholm frem til d. 5. juni. 

Sophia Kalkau er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og uddannelsen som billedhugger kommer også til udtryk i hendes fotografier. Her er det hendes egen krop, der er i centrum; men det er en krop, der næsten forsvinder for øjnene af os bag draperet stof og skulpturelle elementer. I Sophia Kalkaus værker møder vi en kunstnerkrop, der er ekstremt nærværende her og nu, og som samtidig referer til skulpturens og kunstens lange historie. Sophia Kalkaus værker er blevet hædret med blandt andet Astrid Noacks Legat, Eckersberg Medaillen og senest Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat. 

Christina Capetillo er uddannet arkitekt fra Kunstakademiet i København. I hendes fotografiske arbejder, der på trækker på både traditionen for arkitekturfotografi og landskabsmaleri møder vi naturen og kulturen som en del af samme tidslige udstrækning. Her fremstår samtidslandskabet som en altdominerende kulturtilstand, hvor naturen optræder som spor og levn. Christina Capetillo har modtaget flere arbejdslegater og præmieringer og blev i 2015 tildelt Eckersberg Medaillen for sit kunstneriske virke.

Rønnebæksholm ser frem til at byde velkommen til en hyggelig, inspirerende og lærerig formiddag!

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole