Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Charlottenborg Forårsudstilling - hvad, hvorfor og hvordan?

Alexander Tovborg, Thomas Lindvig

14.02.2018 -
FACEBOOKEVENT


Denne aftens Charlottenborg Art Talk afholdes af kunstner Alexander Tovborg, der tidligere har udstillet på Forårsudstillingen, og som i år er del af juryen, og Thomas Lindvig, der er bestyrelsesformand for Charlottenborg Forårsudstilling. Talken indledes med en historisk introduktion til Charlottenborg Fonden og Forårsudstillingen. Herefter sættes der fokus på selve jurysammensætningen og dennes erfaringer med Forårsudstillingen og processen med udvælgelsen af de 19 udstillede kunstnere. Talken vil også fokusere på, hvilke tanker juryen har gjort sig i forhold til, hvad udstillingen egentlig skal kunne, hvorfor og hvordan?

Alexander Tovborg og Thomas Lindvig er også meget optagede af publikums tanker om Forårsudstillingen og vil gå i debat med publikum: Hvad synes du, som publikum, at Forårsudstillingen skal kunne, og hvordan tænker du, at den skal gøre det?

Siden 1857 har Kunsthal Charlottenborg dannet rammerne for den traditionsrige Charlottenborg Forårsudstilling, der er en af de vigtigste censurerede udstillinger i Europa. Den begyndte som en udstilling, der præsenterede nye værker af danske kunstnere, men har i dag deltagende kunstnere fra mange lande. I årenes løb har udstillingen præsenteret værker af så berømte internationale navne som Vilhelm Hammershøi, Alvar Aalto, Per Kirkeby, Jørn Utzon, Olafur Eliasson og mange andre. Hvert år udvælges årets deltagere af en særlig sammensat jury, der består af nationale såvel som internationale kunstnere og personer med kunstfaglig praksis. Charlottenborg Forårsudstilling præsenterer værker både af allerede etablerede navne, men også helt nye spirende stjerner på kunstnerhimlen.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole