Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Susanne Ottesen

Gothersgade 49, 1123 København K

MAIL: galleri@susanneottesen.dk

TLF: +45 3315 5244

FAX: +45 3315 5944

WEB: susanneottesen.dk

Tirsdag-fredag 10-18, lørdag 11-16


Borrowed Scenery

Martin Erik Andersen

16.11.2019 - 24.01.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Borrowed Scenery er et haveteknisk begreb lånt fra japansk og kinesisk havekunst. En haveteknik, hvor et hyperæstetisk arrangement af genstande, beplantning, proportioner, skalaer og synsretning inddrager et landskab udenfor haven som et element i haven. En teknik som ekspanderer forholdet mellem krop, rum og syn - en lille koncentreret have kan pludselig indeholde et konkret bjerg eller tempel.
 
Jeg har altid lånt både begreber og materialer i et forsøg på at elastisk ekspandere forholdet mellem det fysiske rum og vores begrebsrammer. Billedkunstens hyperæstetiske, selvreflekterende og koncentrerede form er stedet, hvor vi kan nærme os grænserne for vores begrebsrammer uden at gå i stykker. Og ”et noget” udenfor vores forståelseshorisont har mulighed for at få form.
 
I udstillingen Borrowed Scenery er ambitionen at koncentrere det æstetiske, både materialemæssigt og skalamæssigt, i skulpturel form og samtidigt udramatisk udvide referencerummet internt i det skulpturelle, så det strækker sig udover grænsen i det formelle og ind i det alment metafysiske. Som redskaber til at koordinere, låne og inddrage det metafysiske stækker det interne referenceregister sig diskret fra blandt andet havekunst, planter, geometri, Minecraft og egyptisk mytologi. Materialeregistret strækker sig fra sølvbronze og obsidian til strik og swimmingpoolstiger.
 
Paradokset mellem kunstværkets affirmative hyperæstetiske afsluttethed og dets elastisk ekspanderende mentale potentialitet er en grundlæggende motor i mit arbejde. Denne gang med mere vægt på det værkmæssigt autonome end det klassisk installatoriske.
 
Martin Erik Andersen

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio