Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Overgaden

Overgaden neden Vandet 17, 1414 København K

MAIL: info@overgaden.org

TLF: +45 3257 7273

WEB: overgaden.org

Mandag - fredag: 13-17, lørdag - søndag: 11-17


Blåtand

Rasmus Nilausen

21.09.2019 - 24.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

På sin første soloudstilling på en københavnsk kunstinstitution præsenterer Rasmus Nilausen nye værker, der forbinder maleri på lærred, væg og gulv med en af dagligdagens velkendte teknologier med hvilken vi trådløst forbinder elektroniske apparater.
 
Rasmus Nilausen er optaget af maleriet som et selvstændigt sprog, der formår at skabe dialog mellem kunstner og beskuer. Nilausen undersøger det slægtsskab, der opstår mellem værkerne såvel i den kunstneriske tilblivelsesproces som i den færdige udstillingsinstallation. Han er særligt interesseret i den relation, der dannes, når publikum møder værkernes symbolverden og selv skaber personlige fortællinger med udgangspunkt i denne.
 
Med Blåtand trækker Nilausen netop på relationen mellem kommunikation, symboler, sprog og tilhørsforhold. Udstillingstitlen har en central og åbnende betydning og kobler det analoge maleri og historien om kongen Harald Blåtand med den engelske oversættelse til Bluetooth, der som bekendt er en trådløs forbindende teknologi, som vi ofte bruger og omgives af i vores hverdag.

Med Blåtand blotlægger Rasmus Nilausen de usynlige forbindelser, der ofte går ubemærkede forbi vores næser, men som ved nøjere granskning kobler sig til hinanden og tydeliggør, at der findes subtile forgreninger og fortællinger overalt omkring os, hvis vi ønsker at se bedre efter.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole