Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Bjerget synger LIVE

30.01.2019 -
FACEBOOKEVENT


Vi inviterer til en aften med lydkunst, naturvin og performance. Arrangementet udfolder udstillingen Bjerget synger, der handler om lydmaleren Knud Viktor og hans verden. Vi har inviteret kunstnerne Gry Bagøien og Maria Lepistö, som begge arbejder med kulturens og naturens sammenfletning og sameksistensen mellem mennesker og dyr. Helt i Knud Viktors ånd. 

30. JANUAR
AFTENENS PROGRAM

• Introduktion til Knud Viktors verden af museumsinspektør Magnus Kaslov
• Performance ved Maria Lepistö
• Foredrag med Gry Bagøien og visning af værket Instinkt

MARIA LEPISTÖ
Maria Lepistö er en performancekunstner, der lægger særligt vægt på rytme og lyde i ​​sprog. Hendes værker tager ofte form som monologer, inspireret af taler i Hollywood-film, politikere, præster, popsange eller dyrenes nonverbale sprog. Et af Marias tilbagevendende emner er romantiseringen af ​​naturen. I værket "The Animal Choir" (2013-2016) fokuserer Maria på forholdet mellem mennesker og dyr og mulighederne for at kommunikere uden ord.

Denne aften kan du se Maria Lapistö performe værket, "Frank Sinatra is Also the Name of a Bird", hvor fuglefløjt er et udtryk for maskulinitet. Det er et værk om surinamske fugle kaldet Twatwa og Picolet, hvor fuglesangen er en kompliceret blanding af mandlig seksualitet, dominans og kamp om territorier.

GRY BAGØIEN
Gry Bagøien er musiker, sanger og lydkunstner. Hun har lavet sange for planter, sunget med vilde dyr i Indien og lavet en LP med hvaler fra Nord-norge. Grys musik kan have mange forskellige genrer: a-cappella, elektronisk dansemusik, jazz eller lydkunst. Gry har en unik måde at synge og bruge sin stemme på, som omfatter gentagelser af ord, rytmer og feltoptagelser, der skaber eksperimentelle og melodiske kompositioner.

Denne aften viser Gry Bagøien værket Instinkt, (varighed 9 min) hvor hun synger sammen med pukkelhvaler. Derudover vil hun fortælle om sine værker og arbejdsmetoder: "Jeg har gennem længere tid arbejdet med udvalgte dyr og planter, med sang og lyd forsøger jeg, at opnå kontakt og dokumentere en form for fællessprog, mellem mennesker, planter og dyr."

BJERGET SYNGER LIVE
I forbindelse med udstillingen Bjerget synger afholder vi tre events. Alle tre events har overskriften Bjerget synger LIVE og her vil samtidige kunstnere perspektivere Knud Viktors univers. De andre datoer er 6. februar og 3. april. Se programmet herunder.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø