Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Huset i Asnæs

Storegade 31, 4550 Asnæs

MAIL: info@husetiasnaes.dk

TLF: +45 5965 0861

WEB: husetiasnaes.dk

Dagligt samt søn- og helligdage 13-17, mandage: lukket


Birgit Krogh

28.01.2018 - 25.02.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I Odsherred kender langt de fleste Birgit Kroghs eksperimenterende keramik, og hun er anerkendt for sin kunst såvel lokalt som nationalt. I sine keramiske værker fortæller hun historier om mennesker og dyr, ofte inspireret af den klassiske mytologi. Hun arbejder både med skulptur, krukker, fade og relieffer og blander gerne de forskellige genrer til et helt unikt udtryk.

På sin udstilling i HUSETs X-RUM viser Birgit Krogh bl.a. en række mindre figurer og relieffer. Nogle af de små figurer kalder hun ”skupilukker”. De er mærkelige væsener, der er en blanding af menneske og dyr, og som henviser til en ukendt mytologisk verden. Birgit Krogh færdiggjorde før jul en større udsmyknings-opgave i Nykøbing Sjælland. Her har hun udsmykket en passage ved Algade 38 med en 14 meter lang frise, der fortæller om Odsherreds kyster, istid og dyreliv lige efter afslutningen af den sidste istid, hvor mennesker kom til egnen og senere bosatte sig. På frisen ser man både dyr og menneskeskabninger, og det er disse væsener, der motivmæssigt går igen i flere af figurerne på Birgit Kroghs udstilling i HUSET.

Birgit Krogh har været en del af HUSET siden dets grundlæggelse i 1973. Hun har desuden markeret sig ved at have været med i arbejdsgruppen Clay Today, der bidrog til opstarten af keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart, der nu hedder Clay Keramikmuseum Danmark, samt deltaget i opstarten af det internationale keramiske videns- og udviklingscenter Guldagergaard i Skælskør.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole