Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Behind the Curtain

René Holm

24.10.2015 - 21.11.2015


PRESSEMEDDELELSE

Fredag d 23. oktober kl. 17 slår Hans Alf Gallery dørene op til udstillingen Behind the Curtain, hvor maleren René Holm inviterer publikum indenfor i et nedlagt, østtysk sanatorium, han i efteråret 2014 - inspireret af urban explorer-bevægelsens fascination af forladte rum - tiltvang sig adgang til.

I Jyllands-Posten fortæller kunstneren om udstillingens tilblivelse:

”Da jeg for to år siden gik på opdagelse i Elisabeth-Sanatorium i Berlin, ringede jeg begejstret til Hans Alf og nærmest råbte: ”Jeg har fundet det, jeg har fundet det – et nedlagt og arret hospital, det er helt fantastisk!" Hans sukkede og sagde, ”Åh nej ikke et hospital – det er for meget”.

Men billedkunstneren René Holm fik sin kunstneriske vilje. For den utraditionelle ide med at skildre det stærkt medtagne hospital fra 1912 viste sig absolut at være bæredygtig og har resulteret i 20 værker – både oliemalerier og papirarbejde – der vises på udstillingen ”Behind the curtain” hos Hans Alf Gallery. 

Forud for udstillingen er gået et omfattende forarbejde. Fra det første møde med det stærkt forfaldne hospital, der ligger tæt op ad en motorvej og nær bydelen Potsdam, til de færdige værker, er der gået næsten to år. Efter det første møde gik René Holm på opdagelse i det forfaldne hospital.

”Det var helt utroligt. Bag hver eneste facade åbnede der sig nye tableauer – det var som at gå på opdagelse i en helt ny og anderledes verden” - fortæller René Holm. Han gennemfotograferede hele området som inspiration og grundlag for de 20 værker, det senere skulle blive til. Og det er den arbejdsteknik, han altid bruger.

”Mit forarbejde før en udstilling er delt op i tre faser. Først researcher jeg grundigt på den lokalitet, jeg har fundet, og gennemfotograferer den fra ende til anden. Du kan kalde det en forundersøgelse. Hjemme igen får jeg sat struktur på. Hvad er det, jeg vil vise? Hvilket budskab vil jeg formidle mellem værk og beskuer? I tredje fase går jeg i gang med selve den praktiske proces – på nogle områder minder det om den måde en journalist arbejder på – med brug af forskellige formidlingsformer”, siger René Holm.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø