Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsten

Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

MAIL: kunsten@aalborg.dk

TLF: +45 9813 8088

FAX: +45 9816 2820

WEB: kunsten.dk

Tirsdag - søndag 10-17


Behaviour

Carsten Höller

26.09.2019 - 23.02.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen Behaviour giver gennem Carsten Höllers kunstværker dig redskaber til at opleve Kunsten på en ny måde.

Höllers værker inviterer dig til at bruge alle sanserne, så den traditionelle måde at opleve Kunstens samling suppleres, udvikles og forstørres.

Oplev værker af Else Alfelt, Karel Appel, Lucebert, Egill Jacobsen, Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen, Helmut Sturm, Victor Varsarely og andre kunstnere fra Linien og CoBrA-bevægelsen gennem Höllers værker, der bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunst og videnskab.

Behaviour på Kunsten præsenteres samtidig med udstillingen Reproduction på Copenhagen Contemporary. Udstillingerner supplerer hinanden og udforsker sammen den menneskelige forståelse af verden omkring os. På Copenhagen Contemporary udforskes for eksempel udviklingen fra barn til voksen, hvor en anden form for bevidsthed vågner.

Sov på museet

Under udstillingen bliver det muligt at tilbringe en nat på museet midt i Alvar Aaltos ikoniske arkitektur.

Ét af de viste værker er Drehendes Hotelzimmer (Revolving Hotel Room) (2008). Som titlen afslører, består dette hotelværelse af møbler placeret på roterende glasskiver. Overnattende gæster får muligheden for komfortabelt at opleve de omgivende kunstværker fra den roterende seng. Herudover vil resten af museet være til fri afbenyttelse og give gæsten mulighed for at vandre uforstyrret rundt, imens museets samling kan opleves i månens lys.

Kunstens rolle har altid været at vende op og ned på faste antagelser, og i udstillingen kan man helt konkret opleve verden og kunsten vendt på hovedet. I værker som Upside-Down Goggles (1994 til nu) og Expeditions-Rucksack (1995/2019) udstyres gæsten således med en spejlvending af den omkringliggende verden.

Det er med andre ord en syns- og adfærdsforandrende oplevelse, der venter udstillingsgæsten, hvad end besøget foregår i dag- eller nattetimerne.

Om Kunsten pARTicipate

Carsten Höller er inviteret til at udstille på Kunsten som del af pARTicipate-udstillingsserien, der sætter fokus på publikums aktive deltagelse i kunsten. Kunsten pARTicipate er en flerårig udstillingsrække, hvor internationale samtidskunstnere arbejder med nye projekter til Kunsten. De inviterede kunstnere skaber kunst, der engagerer publikum enten via performative strategier, sanselige installationer eller med brugerinvolvering og medskabelse. Kunsten pARTicipate hylder den menneskelige kreativitet og skaberkraft og skaber rum for deltagelse. Tidligere udstillinger i serien tæller Ernesto Neto Rui Ni / Voices of the Forest (2016), Roman Ondak History Repeats Itself (2017), Tino Sehgal This Success/This Failure (2018).

Om kunstneren

Carsten Höller tilhører en generation af kunstnere, der kom frem i 1990’erne og tæller kunstnere som Douglas Gordon, Maurizio Cattelan, Rirkit Tiranvanija og Pierre Huyghe. Höller har udstillet på nogle af verdens mest anerkendte museer, heiblandt solo-præsentationer på New Museum i New York, Hamburger Bahnhof og Museum für Gegenwart i Berlin, ved Tate Modern i London, Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (TBA21) i Wien og Palazzo Strozzi i Firenze. Höller kommer nu til Danmark med en stor præsentation i både Aalborg og København, hvor han udstiller på Copenhagen Contemporary på Refshaleøen med udstillingen Reproduction.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum