Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1, 2100 København Ø

MAIL: info@denfrie.dk

TLF: +45 3312 2803

WEB: denfrie.dk

Tirsdag - søndag kl. 12-18, torsdag kl. 12-21. Mandag lukket.


Artist Talks

13.11.2016 -
FACEBOOKEVENT


To søndage i træk byder Den Frie Udstillingsbygning og KE indenfor til Artist Talks med kunstnere, der har udstillet på KE engang i tiden.

Denne søndag skal vi møde Eva Koch og Kristian Touborg, der frit vil fortælle om deres metoder og praksisser. Arrangementet foregår i udstillingssalene, og der er fri adgang, når entreen til Den Frie er betalt.

Eva Koch er en af dansk samtidskunsts mest fremtrædende mediekunstnere, der gennem årene har høstet stor international anerkendelse og er i dag repræsenteret på museer verden over. Med en uddannelse som billedhugger og mediekunstner fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, behersker Eva Koch et bredt kunstnerisk felt.

Kristan Touborg beskæftiger sig primært med maleri, men ofte i det udvidede felt. Han er netop færdiguddannet i 2016 og har det seneste år vist sine værker på flere markante udstillinger - heriblandt; Strange Attraction, hos Galleri Jacob Bjørn (solo), The Tabulator Project på Århus Kunsthal, Code Art Fair i København og senest på The Hospital i Los Angeles.

Det bliver en god eftermiddag med Eva Koch og Kristian Touborg, der frit vil fortælle om deres metoder og praksisser. Arrangementet foregår i udstillingssalene, og der er fri adgang, når entreen til Den Frie er betalt.

Kl. 13:00 Eva Koch (Udstillede på KE86, KE87, KE88) 

Kl. 14:00 Kristian Touborg (Udstillede på KE10 og KE13) 

Vi glæder os til at se jer alle til en spændende søndag!

______________________________________________________

Yderligere information om kunstnerne

Eva Koch:
Overordnet set kredser Eva Kochs værker om det mellemmenneskelige møde. Hvad enten hun arbejder med videomediet eller f.eks. bronze, er det Eva Kochs metode at betjene sig af ret enkle greb. Hun vækker en statue til live med en projektion, hun stiller skarpt på en due, der letter, projicerer et vandfald op på en høj kirkevæg, lader en skulptur illudere, at den er del af en større cirkel eller gennembryde en væg. Der er noget umiddelbart enkelt og coolt over Eva Kochs værker. De forsøger ikke at skjule noget, de virker på sin vis lette at aflure, men det er netop den måde at tænke kunst på, som de helt afviser til fordel for at åbne sig overfor beskueren med en skønhed og en varme. Eva Kochs værk er et åbnende, billedrigt værk, der altid peger ud mod den anden.

Eva Koch har haft flere udstillinger i de seneste år, senest har hun netop færdiggjort en skulpturel legeplads på Skt. Annæ Plads i midten af København og har frem til den 30. November 2016 en fantastisk soloudstilling i Cisternernes underjordiske rum; Den Drøm om Fred, som er en dragende og inspirerende videoinstallation, der sætter gang i alle kroppens sanser og tanker om fred i verden.

Eva Koch er repræsenteret af Martin Asbæk Gallery, der fokuserer hovedsageligt på moderne & skandinavisk kunst.

Læs mere om Eva Koch på: Evakoch.net eller på martinasbaek.com

Kristian Touborg:
Kristan Touborg vil fortælle, hvordan han ved hjælp af transportable 3d-scannere og indsamlede indtryk fra byen, skaber tredimensionelle malerier: 

''Forleden gik jeg en tur. På gaden så jeg et skinnende objekt, svøbt i translucent hvid plastik som et nedfald fra det ydre rum. Nær uigenkendelig, men de stirrende xenon- lygter og tilsodede alufælge, som delvist dækket af smeltet gummi fra det, der engang var dæk, afslørede genstandens tidligere funktion som køretøj. Separeret fra sin oprindelige funktion og form, stod kun en delvis abstraktion tilbage. Et uovervejet – dog stadigt æstetisk tiltalende objekt – i sine naturlige omgivelser. Jeg gik nærmere og så en orientalsk halskæde dingle bag den knuste svagt turkise forrude, som var forsøgt forenet med den skinnende metalliske kølerhjelm. De resterende dele af vinduesviskeren omfavnede et forkromet ornament af en stejlende løve, der afslørede en nu knust brandværdi, mens en dybsort pøl af tyktflydende substans spejlede det plastindsvøbte objekts krøllede former. Som en utilsigtet skulptur, der fordrede sanselig stillingstagen til form, farve, materiale, taktilitet, skala etc. Denne ødelagte, plastiksvøbte og umiddelbart tilfældige genstand, var for mig et eksempel på, hvordan skønhed er alle vegne i byen.

Jeg vil fortælle om hvordan jeg har forsøgt at fæstne disse situationer i fysiske relieffer.'' 

I 2010 og 2013 udstillede Kristian Touborg på KE. I 2013 vandt han ligeledes KE-prisen for videoværket [IM]PERMANENCE .

Læs mere om Kristian Touborg på www.kristiantouborg.com

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø