Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Artist talk med John Kørner

John Kørner

08.12.2016 -


Torsdag 8. december kl. 19.30
Den internationalt anerkendte billedkunstner John Kørner er netop nu aktuel på udstillingen “Samtidskunsten i Frederik 8.s Palæ på Amalienborg” på KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Her er han blandt de 10 udvalgte samtidskunstnere, som har udført et værk til Frederik d. 8’s palæ. Kom og mød John Kørner torsdag 8. december til en talk på KØS, hvor han med udgangspunkt i sit værk til palæet fortæller mere om sin kunstneriske praksis i samtale med kurator og kunstkritiker Maria Kjær Themsen.

Den danske billedkunstner John Kørner (f. 1967) arbejder med maleri, grafik, installation og skulptur og med en karakteristisk gul og lilla farve som signatur. Han blev i 2008 kendt i bredere kredse, da han proklamerede, at han ville male et billede for hver af de faldne danske soldater i Afghanistan.

Unikt skitsemateriale på KØS
John Kørner var blandt de 10 udvalgte danske samtidskunstnere, som i 2010 blev inviteret til at udsmykke et rum i Kronprinsparrets Palæ på Amalienborg. Kørners værk skabte en del debat, da det i første omgang blev afvist: Motivet af en udenlandsk kvinde samt en dansk fisker stående i stævnen af en fiskerbåd på havet. John Kørner malede i stedet Afghanistan, der forestiller to soldater under angreb, som i dag kan ses i taffelsalens forgemak i Frederik 8.s Palæ. KØS Museum for kunst i det offentlige rum erhvervede begge skitseforslag, som nu kan ses på KØS, og som torsdag 8.december kl. 19.30 danner udgangspunkt for en talk med John Kørner i samtale med kunstkritiker og kurator Maria Kjær Themsen, som i år har udgivet en bog om John Kørners maleri.

Hovedperson i Jørgen Leth film
John Kørner var desuden hovedpersonen i Jørgen Leths dokumentarfilm ”Jeg taler til jer – John Kørners verden” fra 2013. Jørgen Leth følger John Kørner i en periode på 5 år, blandt andet i forbindelse med tilblivelsen af det værk, han lavede til Kronprinsparrets Palæ.

John Kørner er internationalt anerkendt og har udstillet vidt og bredt med solo- og gruppeudstillinger i blandt andet London, Paris og Berlin. Senest var John Kørner aktuel med stor soloudstilling på Brandts i Odense, og i år var han også aktuel med et teaterstykke til Teater Republique, hvor et knaldgult Kørner rum fyldt med farverige skulpturer dannede rammen om teaterstykket GRISKHED.

Tag med ind i John Kørners univers denne torsdag aften 8. december. kl. 19.30 på KØS i samtale med Maria Kjær Themsen.

Entré: 60 kr.

Billetter bookes og betales på forhånd via Billetto.dk

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket