Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Art in Exile

Ramin Mohammadi, Hasko Hasko, Mazen Al Fell, Amir Zainorin, Feras Louis, Amr Hatem

08.06.2016 -
FACEBOOKEVENT


Art in Exile er en eklektisk gruppeudstilling, der kombinerer værker fra seks herboende flygtningekunstnere. Fælles for de seks kunstnere er, at de alle har været udøvende kunstnere i deres hjemlande, og at de nu lever i Danmark. Film, billedkunst, musik og installation danner rammen om udstillingen. Kom og oplev kunstnerne fortælle om deres arbejde, om udstillingen og deres samarbejde med Museet for Samtidskunst.

Filminstruktør Ramin Mohammadi (AFG) bidrager til Art in Exile med sin internationalt anerkendte film The Icy Sun. The Icy Sun er en af de første afghanske film der åbent forholder sig til tabubelagte emner som voldtægt og overgreb mod kvinder. Filmen har været vist på forskellige internationale festivaler, og har fået stor bevågenhed i den internationale presse til dels på grund af dens fokus på kvinders rettigheder i Afghanistan og til dels da Ramin Mohammadi i 2013 måtte flygte fra Afghanistan, da filmens hovedperson blev vist delvist nøgen.

Den øvrige udstilling kombinerer arbejdet fra den syriske kunstmaler Hasko Hasko, den syriske kunstmaler Mazen AlFeel, den malaysiske kunstner Amir Zainorin, guitarist Feras Louis (SYR), og Amr Hatem (SYR), der er mest kendt for sine arabiske kalligrafier. Med hver deres kunstneriske baggrunde og historier skaber de et dynamisk og spændende udstillingsrum.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket