Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Trapholt

Æblehaven 23, 6000 Kolding

MAIL: kunstmuseum@trapholt.dk

TLF: +45 7630 0530

WEB: trapholt.dk

Tirsdag - søndag 10-17, onsdag 10-20


Kunstens Kvinder fejrer International Kvindedag

08.03.2013 -
FACEBOOKEVENT

Foredrag, Performance, Musik og Debat

8. marts er international kvindedag. I nogle lande fejres det med fridage og gaver til kvinderne. Trapholt har i samme ånd sammensat en aften, som fejrer kvinder i kunsten. Med foredrag, performance, musik og debat, og en unik chance for at møde en række af tiden mest aktuelle repræsentanter på den kvindepolitiske kunstscene.

Aftenens største navn er Lilibeth Cuenca Rasmussen, som er en af dansk performance kunsts ypperste repræsentanter, som blandt andet har repræsenteret Danmark på den danske pavillon ved Biennalen i Venedig 2011.Denne aften vil hun optræde som tøffelhelten, muskelmanden, præsten og håndværkeren for på den måde at tematisere den maskuline dominans i den vestlige verden. Hendes modstykke bliver Maria Grønaa - industriel designer og formand for foreningen "Rundkant", som optræder med "Kvinde kend din kropsholder". Her fortolker gruppen af unge kvindelige designere de roller, som kvinder har igennem livet - f.eks. veninden, tanten, søsteren, singlen, moren, papmoren eller naboen.

Det er Trapholts direktør Karen Grøn, der er initiativtager til aftenen og hun siger: "Danmark har en sprudlende scene af kvindelige kunstnere og designere. Denne aften har vi fokus på nogle af de bedste repræsentanter med de mest tankevækkende og debatskabende indlæg i forhold kønnene. Formålet er en festlig og tankevækkende aften, med spændende input og udbytterige diskussioner om kønsdebatten anno 2013".På aftenen vil deltagerne også møde netværket Dilemma, som består af kvinder fra Syddanmark der netop synes, at der er grund til at diskutere, hvordan moderne kvinder optræder både i privatlivet og i karrieren.

På aftenen vil netværket opstille relevante dilemmaer, som deltagerne har mulighed for at forholde sig til. Merete Paarup som er medstifter af Dilemma siger: "Dilemma er et uformelt netværk af kvinder, der udforsker og udfordrer dilemmaer privat, på job og i samfundet. Et dilemma har jo ingen facitliste, så de tvinger en til at være nysgerrig, åben og tage stilling - og ikke mindst se sagen fra flere sider. Der er stadig en kamp der skal kæmpes for kvinder - både i verden og her i Danmark... eller er der?"

Aftenen byder desuden på middag i café Trapholt og et koncertforedrag med sanger og cand. mag. Christine Marstrand og cembalist Karen Englun om kvindelige komponister og billedkunstnere igennem 400 år.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole