Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Arcana

Anne Munnecke Christensen

27.04.2013 - 04.05.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Arcana af Anne Munnecke Christensen er en undersøgelse af stjernen som form og tegn. En stjerne er lysende himmellegeme, hvis energi overvejende stammer fra fusionsprocesser i dets indre. Men det er også et figurativt symbol og et kulturelt tegn, og bruges i utallige sammenhænge på tværs af forskellige kulturer og tider.

Udstillingen viser geometriske stjerneformer fra forskellige verdensdele og kulturer. Formerne, der alle er malet med akvarel på papir, er blevet viderearbejdet med udgangspunkt i et formelt æstetisk og geometrisk formsprog.

Der er stjerneformer, der er blevet udarbejdet udfra forskellige tekstiler eller håndarbejder; en stjerne fra et tyrkisk kelimtæppe, en amerikansk quilt, en skandinavisk striksweater, et persisk Bidjar-tæppe eller en stjerne fra et japansk sashiko-broderi. Stjernerne dækker også flere forskellige religiøse udtryk: Islam, Jødedom, Bahai og okkulte kulturer. Og der er stjerner der knytter spor til arkitektur, ornamentation og udsmykning; eksempelvis indiske marmor skærme, marrokanske fliser eller færøske sølvspænder.

Stjernen som symbol er en vanskelig størrelse, og den rummer betydninger og associationer, der løbende ændrer sig, afhængig af den historiske og kulturelle kontekst den indgår i. På den måde placerer stjernen sig i mange forskellige lejre - fra brugskunst, turisme og souvenirindustri, til fundamental religionsdyrkelse og konfliktdannelse religioner imellem, over alkymi, spiritisme og new age og som dekoration og modefænomen.

Arcana er en meditation over de mangeartede sammenhænge og forbindelser, som stjerneformen indgår i.

Anne Munnecke Christensen arbejder primært med tegning. Hun er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 2012 og har også studeret på Akademie der Bildenden Künste Wien.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole