Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Lene Bilgrav

Vestergade 56a, 8000 Århus C

MAIL: galleri@lenebilgrav.dk

TLF: +45 2013 8004

Onsdag - fredag 12–17, lørdage 10–14


Appetizers

Lærke Lauta, Christina Hamre, Christina Augustesen, Anne Marie Ploug, Katrine Hvid

23.02.2019 - 20.04.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Nyt galleri åbner i Århus
Lørdag den 23. februar åbner Galleri Lene Bilgrav på adressen Vestergade 56a i Århus. Galleriet er etableret af Lene Bilgrav-Nielsen, der er kunsthistoriker. Der er fernisering på den første udstilling i galleriet lørdag den 23. februar fra kl. 14 – 16. Alle er velkomne.

Gruppeudstilling sætter rammen
Galleri Lene Bilgravs første udstilling Appetizers præsenterer nogle af de kunstnere, som galleriet samarbejder med. Det er Lærke Lauta, Christina Hamre, Christina Augustesen, Anne Marie Ploug og Katrine Hvid. De fem danske kunstnere arbejder på hver deres måde og tager os nye steder hen med materialer, vi ellers syntes, vi kendte i forvejen. Fra papir til lys. Udstillingen byder på en mangfoldighed af kunstoplevelser – men giver alligevel et lille kig ind i den mangfoldighed, der gemmer sig bag kunstnernavnene. Det vil være et lille indblik i hver af de fem markante kunstneres produktion. Et udsøgt udvalg af appetizers. De fem kunstnere har hver deres særegne formsprog, hver deres greb om materialerne og hver deres bagkatalog af idéer, inspirationskilder og samarbejdspartnere. Ikke desto mindre synes de værker, der kan opleves på denne udstilling, også at mødes i forskellige spor. På kryds og tværs, kunstværk og kunstværk imellem.

Kunst af høj kvalitet
”Jeg glæder mig til at invitere indenfor i mit galleri. Jeg glæder mig også til at præsentere nogle rigtig dygtige kunstnere, som skaber god og interessant kunst af høj kvalitet. De har hver deres udtryk og hver deres arbejdsform. Udstillingen Appetizers er en præsentation af dem og deres kunst. Men det er også en præsentation af galleriet og den linje, som jeg har lagt for det,” udtaler Lene Bilgrav-Nielsen. Hun planlægger 6-7 udstillinger om året, både soloudstillinger og kuraterede gruppeudstillinger. Hun vil også invitere til artist-talks, foredrag, litteraturevents og andet i galleriet.

Erfaring fra kunstmuseer
Lene Bilgrav-Nielsen er kunsthistoriker og trækker på en lang erfaring fra stillinger som kurator på Horsens Kunstmuseum, kunstmuseet Heart i Herning og som freelance kurator på Kunstpakhuset i Ikast. Galleri Lene Bilgrav kan besøges onsdage til fredage kl. 12 – 17 og lørdage kl. 10 – 14, eller efter aftale.
Udstillingen Appetizers kan ses til og med 30. marts 2019.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum