Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Tom Christoffersen

Skindergade 5, 1159 København K

Tirsdag - lørdag 12-18, søndag 11-16


Anna Sørensen & Ib Geertsen

Anna Sørensen, Ib Geertsen

28.04.2018 - 26.05.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Det er anden gang Anna Sørensen og Ib Geertsens værker udstilles sammen i galleriet i duet. Men i modsætning til sidst, hvor Anna Sørensens keramik stod på gulvet og Ib Geertsens billeder hang på væggen, er der denne gang byttet rundt og Anna Sørensen fylder væggene og Ib Geertsens mobiler hænger i rummet. Anna Sørensens nye store malerier er skabt med Ib Geertsens mobiler som katalysator – og imellem værkernes linjer og farver opstår resonans og i deres former og flader spejles de i hinanden.    

Anna Sørensen arbejder intuitivt med mødet mellem linjer, former og farver i både hendes keramik og maleri. Sidstnævnte er inspireret af den modernistiske formdannelse og dualitet. Enhver form for rum er fjernet og alt er bragt frem i ét balanceret, lyrisk komponeret plan. Kontrasterne skaber en harmoni, hvor forskellige former og farver får kompositioner til at vibrere og lade detaljerne stå både frem og tilbage i billedplanet. I de nye malerier er der zoomet ind på de tidligere meget kompakte kompositioner og de organiske og geometriske former bliver holdt mere rent op mod hinanden i lærredets rektangulære form.

Mobilen er Ib Geertsens atmosfæriske kammermusik. For i dem har han samlet og koncentreret de former, som han i særlig grad har benyttet i sit nonfigurative maleri: dels de svungne eller runde forløb (undertiden også dråben), dels de brudte eller knækkede linjer, som er forbundet med hinanden i små knuder eller aksler. Kunststykket - for kunstneren - er at skabe en asymmetrisk form, der fungerer visuelt og samtidig er i fuldstændig balance, således at den bevæger sig omkring sin egen akse, hvis man bare så meget som ser på den.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole