Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rum46

Studsgade 46, 8000 Århus C

MAIL: rum46@rum46.dk

TLF: +45 8620 8625

WEB: rum46.dk

Lørdag d. 30. maj - søndag d. 31. maj kl. 13-17 og tirsdag d. 16. juni Kl. 16-18. Eller efter aftale.


Amøbe Parasit Parasitangreb Tåge = angstsituation

Lotte Lind

17.08.2019 - 06.09.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

AMØBE; En såkaldt amøboid form. Parasitær levevis. En encellet organisme, der kan inddeles i to grupper: Nøgne amøber og amøber med skal. Størstedelen af amøber er fritlevende og findes vidt udbredt i naturen i vand (salt og fersk) De fleste amøber er harmløse for mennesker, men nogle få kan forårsage sygdom. Amøber har en to-faset livscyklus: En aktiv bevægelig fase og en ubevægelig infektiøs fase. Under ugunstige forhold omdannes amøben til en ubevægelig cyste og venter indtil der igen er gunstige betingelser. Amøben bevæger sig på såkaldte falske fødder.

Amøben undgår typisk detektion og diagnose. Når det behandles, ødelægger antibiotika alle værtens beskyttende mikrober og går på kompromis med hendes immunsystem og efterlader hende sårbar overfor fysisk og endda mental sygdom, inklusive angst og depression.

Lind kombinerer skulptur og dias-projektion i en gennemgribende installation, der fremkalder amøbens kropslige materialitet og kontekstualiserer denne figur inden for den kønnede historie om mental sygdom, og sporer den vedvarende skade forårsaget af patologiseringen af kvindens psyke. Hun betragter i stedet potentialet for empowerment gennem sårbarhed som en form for feministisk modstand.

EVENT PÅ KVINDEMUSEET UNDER AARHUS FESTUGE
Lind vil gå nærmere ind på disse temaer under Aarhus Festuge med en performance lecture, der vil foregå på Kvindemuseet.

Denne udstilling er en videreudvikling af Lotte Linds afgangsværk, ‘Amøbens falske fødder’ fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2019. Hun præsenterer dette arbejde i samarbejde med rum46 og kuratorerne Sasha Rose Richter og Pamela Grombacher.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio