Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Lars Olsen

Uplandsgade 56, 2300 København S

MAIL: info@gallerilarsolsen.com

TLF: +45 3257 5024

WEB: gallerilarsolsen.com/

Onsdag - lørdag 12-17


All Out

Julie Sass

03.11.2012 - 08.12.2012
FACEBOOKEVENT


Julie Sass: All Out, 2012. Installation view. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: All Out, 2012. Installation view. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 13, 2012, 71 x 90 cm, mixed media on canvas. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 14, 2012, 40 x 35 cm, mixed media on canvas. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 5, 2012, 165 x 185 cm, mixed media on canvas. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 11, 2011, 121 x 109 cm, mixed media on canvas . Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 8, 2011, 185 x 165 cm, mixed media on canvas. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 8, 2012, 180 x 130 cm, mixed media on canvas. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 9, 2011, 40 x 60 cm, mixed media on canvas. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled 9, 2012, 165 x 185 cm, mixed media on canvas. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Julie Sass: Untitled collage drawing, 2012, 46 x 48 cm, Mixed media on paper. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

PRESSEMEDDELELSE

Julie Sass forbinder maleriet med stoflighed (materialitet) og processen at male med at etablere funktioner og relationer indenfor maleriet samt en undersøgelse af sammenhængen med omgivelserne.

Med udstillingen, All Out, kombineres værker i lille og stor skala med den hensigt at skabe store dynamiske skift i den måde, som tilskueren kan betragte dem på. Hvert værk forekommer ved første øjekast at stå i kontrast til det næste, men der er samtidig forskellige elementer som forholder sig til hinanden indenfor gruppen; så som den løse håndtering af maling, placeringen af linjer eller billedmæssige elementer.

De største billeder på udstillingen kan opfattes som en slags arkitektur, sammensat af 'moduler', som, hvis man fjernede et element, ville det miste balancen. Som helhed antyder de fornemmelsen af en bevægelig, æstetisk balance.

Julie Sass arbejder lag på lag i varierende transparens, hvor forskellige materialer som vinyl, farveblyanter og forskellige akrylmedier får malerierne til at fremstå i mange forskellige niveauer. Malerierne bibringer med forskellige fornemmelser af lys, spændende fra lyst til næsten sort. Det mørkeste værk er opbygget af små, for kunstneren karakteristiske, tegnagtige strøg, idet en tilsvarende mørk farvetone ikke tidligere har forekommet i hendes arbejde. Alle malerierne arbejdes frem i umiddelbarhed eller i flux og fremstår som om de er byggede, snarere end malede.

Som kritiker og digter Barry Schwabsky i den lille artist book JS (2012), udtrykker det i sin tekst Some Objects, Sass frembringer værker af og om det ordinære, men ikke ud fra en generel betragtning. De stræber efter at fremprovokere eftertanke men uden at bibringe viden. Hun videresender tanker om den æstetiske oplevelse mens hun samtidig undersøger den. På den måde efterstræber hun den kunstneriske metode og meningen med den.

Julie Sass bor og arbejder i København. Hun har studeret billedkunst på det Kongelige Danske Kunstakademi i København og på New York University in NYC (MFA), hvor hun specialiserede sig i maleri. Siden sin MA i teori og formidling fra det Kongelige danske kunstakademi i København, har Julie Sass stået bag adskillige udstillingsinitiativer og har kurateret udstillingerne Painting: The Current Surprise såvel som Painting: A Way of Thinking, som begge beskæftigede sig med det nye fokus på abstraktion i dennes forskelligartede former. Hun deltog i udstillingen Til Vægs på Charlottenborg og i ENTER II på Brands Kunsthal. Hun har udstillet i Sverige, Denmark, Canada og i USA. Hun er repræsenteret på Statens Konstråd (SE) og i adskillige private samlinger. For nylig var hun initiativtager og kurator (sammen med Milena Høgsberg) på det ambitiøse projekt Skabt af tiden (med nutidig kunst omgivet af fortiden) på Nationalmuseet i København.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum