Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Det Nationale Fotomuseum

Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

MAIL: kb@kb.dk

TLF: (+45) 3347 4747

WEB: kb.dk/da/materialer/kulturarv/...

Mandag - lørdag 10-19


Årets Pressefoto 2013/2014

15.03.2014 - 12.04.2014


PRESSEMEDDELELSE

Landets bedste pressefotografier og fotografer kåres hvert år i konkurrencen Årets Pressefoto, og for femte år i træk danner Det Kongelige Bibliotek rammen om en udstilling af dette års ypperste skud. Udstillingen viser foruden vinderbillederne et udvalg af det bedste blandt de mange indsendte billeder. Samtidig får man indblik i dommernes vurderingsarbejde.

Pressefotografiet har mere end 125 år på bagen. Det er en veletableret genre, der dog stadig går nye veje. I takt med at mobilkameraer er blevet hvermandseje, har pressefotograferne ikke længere monopol på at rapportere fra nyhedernes brændpunkter. Til gengæld udvikler de nye former for fotojournalistik, der både involverer levende billeder og afsøger nye kunstneriske udtryk.

Det Kongelige Bibliotek har mange historiske eksempler på dansk pressefotografi i samlingerne. Derudover erhverver Det Nationale Fotomuseum løbende pressefotografier af særlig høj kvalitet som eksempler på nybrud og udvikling genrens historie. Senest har museet erhvervet en del af årets pressefotograf 2013, Jacob Ehrbahns personlige serie Headbangers.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole