Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Specta

Peder Skrams Gade 13, 1054 København K

TLF: +45 3313 0123

FAX: +45 3313 3203

WEB: specta.dk

Tirsdag - fredag 12-17:30, lørdag 11-14


A Two-Course Meal

Nel Aerts, Kristian Devantier

26.04.2014 - 31.05.2014


PRESSEMEDDELELSE

Humor, et umiddelbart billedsprog og en tydelig interesse for individets indskrivelse i fællesskabet, er hovedingredienserne i udstillingen A Two-Course Meal, når SPECTA præsenterer maleri, collage og objekt af Nel Aerts (B, 1987) og Kristian Devantier (DK, 1971).

Figurerne i Nel Aerts' malerier og collager fremstår oftest enkle og umiddelbare. En mand i et hav står overfor en anden figur, måske hans egen arm eller en lignende person. Det omgivende hav og en stor himmel med masser af skyer er karakteristisk. Personerne forholder sig tilsyneladende til sig selv - enten ved at se sig selv udefra eller se en spejling af sig selv.

Kristian Devantiers personer er ligeledes afbilledet som enkle figurer inspireret af et tegneserie-agtigt univers. Hverdagen og vores måde at indrette os på er et gennem-gående tema, når f.eks. et par kigger ud i verden fra deres hjemmeidyl med fugl og potteplante.

Man kan opleve en række sammenfald både visuelt og indholdsmæssigt i de to kunstneres værker. Med humoren som en umiddelbar indgangsvinkel benytter de sig af et billedsprog, som har referencer til populærkulturens forenklede univers. I begge kunstneres billeder optræder ofte to figurer i tæt tilknytning - et par, eller et individ med sin egen arm - og relationen til "den anden" bliver omdrejningspunktet. Hovedpersonerne optræder nogle gange anonymiserede, med udviskede ansigtstræk og kendetegn, eller maskerede. Når figurerne optræder alene bliver ensomheden slående.
Personerne hos både Nel Aerts og Kristian Devantier fremstår som individer der er uløseligt forbundet til en større sammenhæng i form af samfundet - som i Kristian Devantiers mere fortættede collage af et bybillede med biler, personer mv. - eller endda et større univers - som når Nel Aerts lader sine personer optræde i et hav med en himmel fuld af skyer.

Nel Aerts (B, 1987), er uddannet fra The Royal Academy of Fine Arts (KASK) i Ghent 2009. Hun har siden vist en række udstillinger. I 2013 har Nel Aerts været en af de inviterede til Charlottenborgs POST projekt (marts 2013) ligesom publikum i 2013 har kunnet opleve solopræsentationer på Art Brussels og på Liste i Basel. I løbet af 2014 vil Nel Aerts vise soloudstillinger på Trampoline Gallery i Antwerpen og Carl Freedman Gallery i London.

Kristian Devantier (DK, 1971), er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2000. Han har vist utallige udstillinger i Danmark og udlandet, og senest deltaget i SMÆK på Storm P Museet, og han er fra 9. maj aktuel i udstillingen Heerup i midten på Viborg Kunsthal, en udstilling som i vinteren er blevet vist på Heerup Museum i Rødovre. Kristian Devantier modtog i 2006 Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø