Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Halmlageret, Carlsberg

Ny Carlsberg Vej 84, 1799 København V


A Room of One's Own – fra rum til det næste

Andrea Hasselager, Anne Aarsland, Amani Naseem, Astrid Mette Raba, Anders W. Ø. Larsen, Bettina Camilla Vestergaard, CoreAct, Iben Soffy Gammelgaard, Kristina Kvalvik, Karoline H. Larsen, Michala Norup, Mille Rude, Maria Werger, Maj Hasager, Malene Nors Tardrup, Rikke Flensberg, Rune K. Drewsen, Seimi Nørregaard, Stine Hedegaard Andersen, Sofie Lebech, Thomas Ryder, Tim Garbos, Jesper Taxbøl, Yvette Brackman

06.04.2013 - 14.04.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Kunstfælledskab B-huset udfordrer fødekæden i kunstverden, hvor det er institutionerne, museerne og gallerierne der bestemmer, hvad borgerne skal se, ud fra devisen, det skal kunne sælge for at have en værdi.

I årevis har det været sådan, at ønskede man at møde samtidskunsten, så forgik det i kunstens hellige haller eller på gallerierne. Kunstnere der solgte, var populære og det var også deres kunst museerne købte. Ønskede man at møde den upolerede samtidskunst måtte man på atelierne og i værkstederne, men nu har B-huset taget sagen i egen hånd.

"Do it Yourself kulturen har i mange år været populær, men den har udviklet sig, og er blevet til en Do it Together kultur. Vi ser det især inden for film og computerspil, hvor crowdfunding er det nye sort. Derfor er det også naturligt, at samtidskunsten følger med", udtaler kunstner Rune K. Drewsen, der er med til at arrangere udstillingen.

Udstillingen hedder A Room of One's Own - fra rum til det næste, og titlen er hentet fra Virgina Wolf's novelle A Room of One's Own, der netop handler om, at kunne finde og tage sit eget rum som kunstner. Målet med udstillingen er at undersøge fællesskabet, at definerer og stedsfæste det personlige (arbejds)rum i fællesskabet - og omvendt.

"Ved at lave udstillingen i Halmlaget på Carlsberg kan vi skabe en mere rå og ægte udstilling, da dette netop ikke er en af de hellige haller. Vi står derved ikke i skyggen af andre end os selv og fordi bygningen netop ikke er tænkt til kunst, kan man ramme folk på en anden måde. De har ikke deres galleri eller museum parader oppe" fortsætter Rune K. Drewsen.

Til daglig deler kunstnerne plads og fællesskabet B-huset i en gammel skole på H. C. Ørstedsvej. B-huset er et arbejdskollektiv, en ikke-institution, bestående af 27 professionelle udøvende kunstnere og er selvdefineret (vel)etableret og ultimativt frie. Men de er på samme tid også konkurrenter, der strides om din opmærksomhed, adgangen til din tid, til dit sind, din væg og dit hjem. Normalt udstiller de ikke sammen, men ved netop at gøre det og ved at invitere publikum ind, risikere de måske at miste fællesskabet?

"Fællesskabet er når flere personer er fælles om noget bestemt. Det er noget fælles der definerer fællesskabet: f.eks fælles ståsted, enighed og indbyrdes solidaritet. Men omvendt kan man også argumentere for, at fællesskab ikke er ensbetydende med, at deltagerne er enige om det, der foregår: At fællesskaber er noget som deltagere kan deltage i men også ikke-deltage i. Individualisme er ikke modsætningen til fællesskabet, men forudsætningen for, at hver enkelt har mulighed for at stikke af fra det uacceptable." udtaler Malene Nors Tardrup, der også udstiller på Halmlageret.

Skriv kommentar