Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


A Kassen: Bronze Pour (Køge Havn)

A Kassen

17.06.2017 -


Kunstnergruppen A Kassen afslører og præsenterer en stedsspecifik bronzeskulptur skabt til forpladsen på KØS. Skulpturen er blevet til på baggrund af en længere proces, hvor et engageret og nysgerrigt publikum har deltaget aktivt undervejs.

 

A Kassens bronzeskulptur Bronze Pour (Køge Havn) til KØS forplads udgør tredje og sidste fase i udstillingen Instant Sculpture, hvor A Kassens projekt med at skabe en stedsspecifik skulptur til KØS og til hele Køge gradvist over en periode på et halvt år er blevet udfoldet for museets publikum.

 

Skulpturprojektet blev indledt i slutningen af januar i år, hvor flere hundrede mennesker så til, mens bronzestøbere hældte 1000 grader varm bronze i Køge Havn. De hundredvis af tilfældigt formede bronzestykker, som herefter kunne bringes op til overfladen, rummede alle hver især potentielt kimen til den endelige skulptur. Et par dage efter mødtes A Kassens fire kunstnere Christian Bretton-Meyer, Morten Steen Hebsgaard, Søren Petersen og Tommy Petersen på KØS, hvor kunstnergruppen efter en nøje gennemgang af bronzestykkerne valgte seks figurer ud, som efter at være blevet 3D-scannet og forstørret, blev udstillet på museet som modeller for bronzeskulpturen til KØS forplads.

 

Et publikumsinvolverende værk

Under et dialogmøde med kunstnerne og over en periode på 3 uger blev publikum og lokale borgere opfordret til at komme med deres input til kunstnerne og argumentere for, hvilken af de seks former, de helst så støbt i bronze og udstillet på forpladsen. 

På baggrund af 241 publikumstilkendegivelser, har A Kassen nu udvalgt en af formerne, som har dannet model for bronzeskulpturen, der præsenteres på KØS 17. juni kl. 14.

Skulpturen er støbt af Broncestøberiet Peter Jensen i tæt samarbejde med kunstnerne.

På udstillingen Instant Sculpture kan publikum også se de mange små figurer fra bronzehældet, film fra processen og tidligere bronzeskulpturer skabt af A Kassen og få indblik i kunstnernes inspirationskilder.

Fernisering lørdag 17. juni kl. 14

Bronzeskulptur afsløres og præsenteres for publikum.

Velkomst ved museumsdirektør Ulrikke Neergaard og tale ved A Kassen.

DJ og gratis folkekøkken på museet. Alle er velkomne!

Om A Kassen:

Kunstnergruppen A Kassen består af Christian Bretton-Meyer (f. 1976), Morten Steen Hebsgaard (f. 1977), Søren Petersen (f. 1977) og Tommy Petersen (f. 1975). Kunstnerne mødte hinanden på Det Kgl. Danske Kunstakademi og har arbejdet sammen siden 2004.

A Kassen arbejder ud fra en konceptuel tilgang med stedsspecifikke og performative installationer, fotografier og skulpturer, hvor de helt konkret inddrager et steds materialer og elementer på forskellige måder. Herved kredser mange af værkerne omkring steders og objekters identitet.

 

Udstillingen A Kassen: Instant Sculpture er realiseret med støtte fra Bikubenfonden.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø