Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

M100

Søndergade 26 kld, 5000 Odense C

MAIL: vivichristensen@nalnet.dk

TLF: +45 6186 1533

WEB: m100.dk

Torsdag - fredag 15.30-18, lørdag - søndag 13-16


A friendly imitation of work

Lena Katrine Sokki, Tobias Liljedahl

30.11.2019 - 15.12.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Årets sidste udstilling på M100 er en videoinstallation af norske Lena Katrine Sokki og svenske Tobias Liljedahl. Kunstnerduoen er bosiddende i Trondheim i Norge og de viser på M100 en installation der omhandler kunstig intelligens, og den selvstændighedsæstetik som ofte er knyttet til ideen om ikke-menneskelig intelligens. Med kunstværker der viser interaktion mellem menneske og maskine, fra et ikke-menneskeligt perspektiv, undersøger de hvad det vil sige at være et selvstændigt individ.
Titlen på udstillingen, A friendly imitation of work, er hentet fra Susan Sontags bog, On Photography. Sontag beskriver turisters kamerabrug netop som, a friendly imitation of work. Titlen kan også læses som en reference til det faktum at robotter i en skandinavisk kontekst overtager mere og mere af det fysiske arbejde som før blev udført af mennesker. Det er selvfølgelig også en reference til den oprindelige robot som blev navngivet af den tjekkiske forfatter Karel Čapek, baseret på ordet ’robota’, som på tjekkisk betyder arbejde.

Lena Katrine Sokki (f. 1980) har studeret på Det Fynske Kunstakademi i Odense, Danmark før hun tog sin master i billedkunst på Kunstakademiet i Trondheim. I sin praksis som billedkunstner er hun optaget af samarbejdets potentiale og arbejder med udgangspunkt i fotografiet som medie. Sokki er projektleder på Babel visningsrom for kunst (Trondheim) hvor hun arbejder med kuratering samt daglig drift. Sammen med Tobias Liljedahl har hun i en årrække stået bag projektet Kantinekino (tidligere kendt som Kunstkantina), et relationelt projekt med fokus på gæstfrihed og inkludering indenfor samtidskunstens rammer. Hun udgør også den ene halvdel af kunstnerduoen Lena Katrine & Heidi- Anett som siden 2008 har beskæftiget sig med kroppen som skulpturelt materiale. Lena Katrine Sokki bor og arbejder i Trondheim, Norge hvor hun har atelier ved RAKE Arbeidsfellesskap. https://www.100norwegianphotographers.no/lena-katrine-sokki

Tobias Liljedahl (f. 1988) er billedkunstner fra Göteborg, med utdanning (BFA) fra Kunstakademiet i Trondheim. Han arbejder primært med video og foto. Han undersøger i sit arbejde hvad som er byggestenene i en fortælling, og hvordan produktion af billeder og beretninger også fungerer som produktion af mening. Hans arbejder tager ofte sit udgangspunkt i tekniske forudsætninger for billedproduktion, og ser på hvordan forskellige måder at producere billeder påvirker hvilke fortællinger disse billeder skaber. Tobias Liljedahl bor og arbejder i Trondheim, hvor han har atelier ved RAKE Arbeidsfellesskap. https://www.tobiasliljedahl.com/

Med denne sidste udstilling i 2019, er årets program på M100 ved vejs ende. Vi er glade for at kunne afsløre at vi fortsætter som udstillingssted også efter årsskiftet. De første 2 år på M100 har i første omgang været på baggrund af midler fra Statens Kunstfonds pulje til opstart af nye udstillingsplatforme. Vi kan ikke kaldes længere en ny udstillingsplatform, men kan glædeligt nok fortsætte og kan dermed arbejde for fortsat at bide os fast som en del af kunstscenen i Odense, på Fyn og i Danmark. Vi har i løbet af de første 2 år fået megen positiv opmærksomhed, haft mange besøgende på udstillingerne, og haft mange begejstrede kunstnere til at udstille i Odense.

M100 er i 2019 støttet af Statens Kunstfonds Pulje opstart af nye udstillingsplatforme, Det Obelske Familiefond og Odense Kommunes Kulturpulje og Spar Nord Fonden.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø