Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Danske Grafikeres Hus

Sølvgade 14, 1307 København K

MAIL: epost@danskegrafikere.dk

TLF: +45 3313 3185

FAX: +45 3391 1996

WEB: danskegrafikere.dk

Torsdag - fredag 13-17 , lørdag - søndag 11-15


A Feminist Culture Reader - Nijinsky Notes

Peter Brandt

07.11.2015 - 06.12.2015
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

A Feminist Culture Reader er et udstillingsprojekt af Peter Brandt

A Feminist Culture Reader undersøger den enorme indflydelse feministisk tænkning har, og har haft, på forskellige generationer af billedkunstnere, i et nationalt og internationalt perspektiv. 

A Feminist Culture Reader byder på værker af kunstnere med vidt forskellige (feministiske) positioner, der hver især giver et indblik i eksistens set igennem køn, traume og (kunst)historisk materiale.

A feminist Culture Reader består af en solo udstilling af Peter Brandt, samt en gruppeudstilling i Danske Grafikeres Hus. I forbindelse med de to udstillinger vises en række satellit udstillinger rundt omkring i byen, der skaber en dialog om udstillingernes tematikker på tværs af institutioner.

A Feminist Culture Reader er et bud på det feministiske projekt anno 2015.

Nijinsky Notes - en udstilling af Peter Brandt
Nijinsky Notes
tager udgangspunkt i Vaslav Nijinskys (RUS 1889-1950) dagbøger, skrevet i løbet af 6 uger, i perioden 19. Januar – 4. Marts 1919. Nijinsky var netop blevet indlagt på et sindssygehospital og dagbøgerne er et manisk dokument, skrevet af sin tids mest berømte danser og banebrydende koreograf. Dagbøgerne består af tegninger og tekster, skrevet af en mand, indfanget i en psykotisk tilstand, samtidig rummer teksterne erkendelser om menneskets eksistens og forhold til Gud, sex, krop, køn, kærlighed og kunst.

I forbindelse med Nijinsky Notes har Peter Brandt kurateret en gruppeudstilling i underetagen på Danske Grafikeres Hus.

Peter Brandt (DK 1966) uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og Kungliga Konsthögskolan, Stockholm.
Peter Brandt’s praksis udspringer af en feministisk tænkning, der især undersøger maskuliniteter i et social, kulturelt og kunsthistorisk perspektiv med fokus på forhandlingen mellem køn, traumatisk erfaring og erindring.
2015 00197 Roma Sophienholm, Lyngby, Våbenhvile. 100 Års Forestillinger Overgaden – Institut for Samtidskunst, København, EXITUS, Tod, Trauer, Melancholie Galerie im Körnerpark, Berlin, 2013-14 The Beginning Is Always Today – Contemporary Feminist Art in Scandinavia Sørlandets Konstmuseum, Kristiansand/Västerås Konstmuseum, Västerås, ZEIGEN. An Audiotour Through Copenhagen Kunsthal Nikolaj, København.
www.peter-brandt.com

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole