Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Danske Grafikeres Hus

Sølvgade 14, 1307 København K

MAIL: epost@danskegrafikere.dk

TLF: +45 3313 3185

FAX: +45 3391 1996

WEB: danskegrafikere.dk

Torsdag - fredag 13-17 , lørdag - søndag 11-15


A blasting sun. A thin ray of sunshine eked through a hole in the cloud cover and lit the table at a slant

Hilda Ekeroth, Nancy Naser Al Deen

09.09.2017 - 17.09.2017
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

En serie af malerier, tegninger og grafiske tryk baseret på research fra Beirut i 2017, omkring perception af virkelighed, omgivelser og samtid.

“At zoome ind på detaljer eller på det meget lokale kan skifte perceptionens fokus. Det, der plejede at være perifert, kan blive centralt. Denne mekanisme, eller strategi, har interesseret mig igennem nogle år nu. Strategien kan fungere som et effektivt værktøj for en ikke aggressiv aktivisme eller for at omskrive historien, men den kan også bruges for at forstå perceptionens mere subjektive, eller psykologiske aspekter. 

Jeg har inviteret arkitekt Nancy Naser al Deen som min gæst i denne udstilling, for at afprøve et fremtidigt samarbejde. Hun vil præsentere grafiske tryk og fortællinger om vigtige landemærker i Beirut, som påvirkes af skrupelløs byudvikling og ejendomsspekulation."

Hilda Ekeroth er billedkunstner, skribent og kurator. Hendes seneste research har fokuseret på to distinkte områder; perceptionens kulturelle historie og apparatus—specielt i fortællinger om samtiden—samt fordybelse og ekspansion af hendes arbejde med maleri og tegning.

Hilda Ekeroth er udannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi Billedkunstskolerne og har studeret kulturantropologi på Uppsala Universitet. Hun har udstillet i Italien, Libanon, Danmark, Sverige, Tyskland, USA, Spanien og Marokko i solo- og samarbejdsprojekter. Hun er grunder og co-director af Antechamber-Project Space for Drawing and Other Research (DK).

Nancy Naser Al Deen er baseret i Beirut, Libanon. Hun er arkitekt og forsker i byudvikling. Hun er uddannet kandidat i arkitektur og bachelor i billedkunst ved American University i Kairo. Hun har bidraget til research og formgivelse af mapping-publikationer i Kairo og Beirut, inklusive Downtown Cairo… Architecture and Stories with Baladilab (2013), Cairo Downtown Passageways and Re-framing Downtown Cairo with CLUSTER (2015-2016); samt Best of Beirut; publikation med Zawarib (2016-2017). Naser Al Deen har deltaget i lokale deltagerbaserede designprojekter i Egypten og Tyskland inklusive Malaab El Kobri (2015) and 72 Hour Urban Action (2014).

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø