Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


60Seconds: Kortfilm på forpladsen

15.02.2016 - 21.02.2016


PRESSEMEDDELELSE

Oplev KØS’ forplads blive oplyst, når mørket falder på og 10 lydløse filmfortællinger folder sig ud på De 111 hvide plateauer. Hver film er af 60 sekunders varighed og bliver vist hver aften i perioden 15. – 21. februar. Filmvisningen inviterer forbipasserende til at stoppe op og gå i dialog med den levende kunst i byrummet.

Fortællinger i det offentlige rum
Filmvisningen er arrangeret i samarbejde med den urbane kortfilmfestival 60Seconds, som siden 2006 har vist kortfilm i det offentlige rum – fra metrostationer og butiksvinduer til bygningsfacader – og senest i 2015 også på KØS’ forplads. Formålet med festivalen er at bringe den ultrakorte filmfortælling ud i det offentlige rum med et format, der er tilpasset byens puls.

Om 60Seconds Filmfestival
60Seconds filmfestival er en international åben konkurrence, hvor alle har mulighed for at sende et bidrag. Både dokumentar-, animations- og kunstfilm accepteres, dog er det et krav, at filmen er lydløs og har en varighed på 60 sekunder. Festivalen modtager hvert år bidrag fra hele verden, og de 10 bedste værker udvælges af en jury i år bestående af instruktør og manuskriptforfatter Oliver Ussing, animator Sara Koppel og filmfotograf Steen Møller Rasmussen. Den bedste film modtager juryens 1. pris er på 15.000 kr., og under festivalen kan publikum stemme på deres favoritfilm online og afgøre, hvem som skal modtage Publikumsprisen på 8000 kr. Med festivalen har filmskabere – både professionelle og amatører – mulighed for at deltage i en innovativ festival og få deres kortfilm vist til et bredt publikum.

Se dette års 10 bedste film, når KØS i samarbejde med 60Seconds præsenterer årets film på museets kunstneriske forplads skabt af billedkunstner Ann Lislegaard i samarbejde med landskabsarkitekt Sophie Sahlqvist.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø