Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Danske Grafikeres Hus

Sølvgade 14, 1307 København K

MAIL: epost@danskegrafikere.dk

TLF: +45 3313 3185

FAX: +45 3391 1996

WEB: danskegrafikere.dk

Torsdag - fredag 13-17 , lørdag - søndag 11-15


36.52°C i cyklus og andre rytmer

Arendse Krabbe

01.06.2019 - 22.06.2019


PRESSEMEDDELELSE

I udstillingen 36.52°C i cyklus og andre rytmer undersøger Arendse Krabbe rytmer. Hun undersøger, hvordan hendes kropsrytmer påvirkes af den verden, hun indgår i, en verden der består af et kaos af hormonprodukter, mennesker, politiske situationer, planter og kosmiske kræfter. Arendse Krabbe lytter til møderne imellem kroppen og kaoset og til de rytmer, møderne afstedkommer. Ved at lytte til rytmerne åbnes en musisk verden, der imødekommer den besøgende i udstillingen. Ifølge kunstneren kan det at lytte frembringe en sensibilitet der former en anden fremtid, end den vi som fællesskab står overfor lige nu.

Udstillingen tager udgangspunkt i undersøgelser foretaget i det foregående år, hvor kunstneren har opholdt sig i Rio de Janeiro, Paris og København. Undersøgelserne krystalliserer sig som improvisationer, lyttesituationer, drømme- og dagbogstekster samt cyanotypi.

Cyanotypierne er aftryk af negle, hår, støv og frø. I cyanotypierne skabes relationer imellem en afklippet negl og en nymåne, imellem støv og kosmisk støv, imellem frø og potentiale. Lyttesituationerne tager afsæt i planter og andet organisk materiale indsamlet af kunstneren. Plantematerialet benyttes som instrumenter i en improvisation orkestreret af Arendse Krabbe. Den besøgende inviteres til at skrive sig op til en 20 minutters lyttesituation.

To arrangementer finder sted i udstillingsperioden: En fuldmåne improvisation den 17. juni kl.10.00. En solhvervs improvisation den 21. juni kl.17.30. Mødestedet er Danske Grafikeres Hus.

Arendse Krabbe (1979) bor og arbejder i København. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Goldsmiths University of London og Københavns Universitet. Hun har bl.a. udstillet på Museum Ovartaci, Kunsthall Trondheim og Lumiar Cité i Lisabon.
36.52°C i cyklus og andre rytmer er Arendse Krabbes anden soloudstilling.

Udstillingen er støttet af Rådet for Visuel Kunst.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole